Det är massmedias fel som skrämmer upp befolkningen i onödan

Ett normalt dygn i det nya Sverige sammanfattat i ett urval av rubriker.

Men enligt experterna är det massmedias fel som rapporterar om vad som händer i landet på ett ”överdrivet” sätt, vilket medför att svenskarna känner sig otrygga på felaktiga grunder – iallafall om man ska tro en nypublicerad krönika i Magasinet Paragraf.
I realiteten har brottsligheten tydligen minskat samtidigt som anmälningsbenägenheten ökat.

Så nu slutar vi att gräma oss över den eskalerande brottsligheten – det är ju trots allt bara fake news. Det är helg, Sverige går som tåget, svenskarna har aldrig mått bättre och Sverige är världens bästa land att leva i enligt många undersökningar – life is great!

#onlyinsweden
#detnyasverige

Källor: Fria Tider och Expressen

12 reaktioner till “Det är massmedias fel som skrämmer upp befolkningen i onödan

 1. Ett utdrag ur krönikan på Magasinet Paragraf bara för att vi ska förstå hur fel ute vi är. 🥴

  ”Allt det här sammantaget gör att många medborgare i onödan går runt och känner sig otrygga. Det hjälper inte att man svart på vitt visar att det är rätt okej ändå och att det visserligen finns en massa skit men att det alltid har gjort det.
  Den här sortens text brukar därför få det att koka över extra mycket hos en annan 18%-kategori: De som har svalt SD:s myter med hull och hår och inte vill få reda på sanningen. De som grundlurats och dagligen förnedrar sig själva genom att häva ur sig klyschor om ”systemkollaps”, ”PK-Sverige” och ”godhetsknarkare” på sociala medier.
  Brottsligheten fanns och såg ungefär likadan ut långt innan ”massinvandringen”. Den såg likadan ut långt innan Hanif Bali, Joakim Lamotte, Ann Heberlein och Katerina Janouch radikaliserades. Det är verkligen illa att så många människor inte inser det.”

  Gilla

 2. Enligt säkra källor väljer Ystads Allehanda numera efter påtryckningar att inte skriva om gatuvåldet i Ystad.Man är rädd för negativ publicitet med allt vad det innebär.Har själv konstaterat att det stämmer att man inte skriver om våldet på stan.Artikeln om kvinnan som stacks med kanyl i Ystad är så vitt jag kan se inte längre tillgänglig på webbversionen av YA.Alternativ media behövs mer än någonsin.

  Gillad av 1 person

 3. Den som levt lika länge som jag (67 år) i detta land är förstås införstådd med att det inte sett ut på detta sätt tidigare. Allt har faktiskt eskalerat med den av politikerna införda invandringspolitiken. Importerar man (tröttsamt) MENA så får man MENA. Vad är det som vänstern och politikerna inte förstår? Klart som fan att människor i gemen känner sig otryggare, något annat vore faktiskt en stor lögn. När jag växte upp så var det lugnt och tryggt. Man behövde inte ens låsa ytterdörren eller bilen, cykeln eller motorcykeln, allt var lugnt och ok. Nu är det ett enormt kaos som råder och våra folkvalda gör fan i mig inte skit för att förändra detta! Fan i mig om det inte behövs fler lyktstolpar att hänga de skyldiga i när den tiden kommer, för den kommer, sanna mina ord.

  Gilla

  1. tompas11 Sverige har inte importerat MENA, för i MENA gäller regler och krav. Bär sig någon åt som dom gör i Sverige vänta en beskedlig uppläxning och kanske ett rejält kok stryk, om angriparen ens överlever. I Sverige är det däremot offren som hamnar i domstol och fängelse medan angriparna belönas med saftiga skadestånd, utöver den skattefinansierade regelbundna avlöningen i form av bidrag. Slöddret vi har fått hit är inte representativt för ursprungslandet. Dom kom hit för dom gjorts sig omöjliga i sitt hemland.

   Gilla

   1. Helt sant. tompas11 skrev om MENA så därför kommenterade jag det. Den verkliga fara ligger i ”importen” från områdena runt Afghanistan, alltså norr om Indien. Det är här USA har ombesörjt att implantera IS krigare och deras ideologi, och det är härifrån vi redan nu får ”flyktingar” som sprider falska rykten i Sverige om någon slags frihetskamp och etniskt och religiöst förtryck. Sverige har ju tagit emot ett antal personer som menar att dom flytt och Sverige skyddar dom som flyktingar. I verkligen har dom flytt och håller sig undan rättvisan medan dom sysslar med planering, stöd och finansiering av terrorism, medan dom avlönas av skattebetalarna med bidrag. Jag har haft mycket kontakter med Xinjiang nyligen, och där finns inte ett spår av någon önskan till självständighet eller något slags förtryck. Tvärt om är man överlyckliga över att myndigheterna äntligen har satt ner foten och satt stopp för all terrorism och förföljelser. Nu har man verkligen fått frihet som inte fanns tidigare.

    Gilla

 4. I Sverige ökar aldrig något utan alltid är det att man anmäler mer.

  Me too rörelsens framfart i hela världen var inte så att kvinnor blivit antastade utan att de helt plötsligt fick för sig att anmäla.
  Logiken är helt korkad lika så dem som för fram den.

  Varför skulle människor anmäla saker om de inte hänt och i så fall skulle de väl bli dömda för falska anklagelser.

  Argumenten som politikerna och många media använder är så orealistiska att man undrar om de lever på en annan planet.
  Ena dagen skriver de att vi har bästa sjukvården i världen enligt patienterna. I nästa sekund, säger man
  Att endast tio procent av patienterna svarat och de var de som hade fått vård.
  Forskarna hänvisar alltså sin bedömning på vad några få procent av svenska folket tycker och påstår att marijoteten Sveriges patienter är nöjda.

  Det samma gäller brottsligheten om inte invandrarna vore så överrepresenterade skulle inte median och folket anklaga dem föra att vara det.
  Ser man på problemen länderna har som våra flyktingar kommit ifrån, så ser man att de importerat
  Problemen hit. och man måste vara både blind och döv för att inte se det.
  Och när man förnekar det och kallar alla som vågar säga sanningen för rasister , då är man faktiskt medskyldig och skyddar kriminella. Och hade de varit i USA hamnat i finkan.

  Gillad av 1 person

 5. Hade rättsväsende och polisen i Sverige gjort sitt jobb på ett opolitiskt och professionellt sätt hade politiker och makthavare kunnat polisanmälas och dömas för landsförräderi, brott mot mänskligheten samt förskingring av skattemedel.

  Det vore intressant om en juridiskt kunnig person kunde analysera dessa möjligheter. Dock ej Ann Ramberg eller Bodström!

  Gillad av 1 person

  1. Glöm inte de i mina ögon värsta av dem alla,Carl Bildt,som i regeringsställning av grönt ljus till den numera famösa gasledningen Nordstream.Han ägde, samtidigt som beslutet i sveriges riksdag togs om att tillåta gasledningen drogsutanför Gotland,aktier i det ryska bolaget Vostok Nafta.Det är förräderi mot vårt land.Må Carl Bildt få ett tillräckligt långt liv för att se hur lagar ändras och han ställas inför domstol.
   #åtalalandsförrädarenbildt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s