Oskyldiga medborgare attackerade med pulversläckare och kärlekspar blev bespottade av unga män på scooter i Århus

Under natten till måndagen blev två unga kvinnor i en bil antastade av fyra män i en annan bil på en bensinmack i danska Århus. Männen ville att kvinnorna skulle följa med dem, men det sade kvinnorna nej till. Lite senare stoppade de fyra männens bil kvinnornas bil och när de vevade ned rutan för att höra efter vad männen ville, tömde en av männen en pulversläckare in i bilen och direkt i huvudet på kvinnorna. Mannen som höll i pulversläckaren beskrivs som östafrikansk, 20-25 år gammal, 175 cm hög, normal kroppsbyggnad, mörk hud och svart hår. Han talade danska samt var iförd vit t-shirt och grå joggingbyxor.

Under gårdagen var polisen i Århus på jakt efter en scooter med tre unga män som hade spottat på ett kärlekspar i tisdags kväll då en 27-årig man var ute och promenerade med sin käresta och en scooter med tre unga män kommer körande bakom dem, helt omotiverat ropar skällsord efter dem samt en av dem spottar 27-åringen i huvudet.

Polisen får således senare på kvällen syn på en mörk scooter utan lyse och registreringsskylt med minst två personer på som saknar hjälm, som kom körande mot patrullbilen. Samtidigt kom en 16-årig pojke gående och scootern saktar ned farten samt kör mot pojken. Plötsligt tar en av personerna på scootern fram en pulversläckare som han tömmer över 16-åringen, vartefter scooter kör därifrån. Hundpatrullen som bevittnade hela episoden följde dock efter och kort efteråt kunde de gripa en 16-åring respektive två 17-åringar som även misstänkts ha stulit scootern.

Det verkar gå minst lika vilt till i vissa danska städer som i det laglösa Sverige. Är det en ny trend att attackera oskyldiga medborgare med pulversläckare? Hoppas dessa dumdristiga idéer håller sig på andra sidan bron – vi har nog med problem ändå i form av otaliga knivhuggningar, skottlossningar, bilbränder, rån, misshandel och våldtäkter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s