När man inte trodde det kunde bli knasigare – nytt lagförslag i Malaysias parlament ska skydda män från att bli ”förförda” att våldtaga kvinnor

Mohamad Imran Abd Hamin, ledmot i det regerande partiet People’s Justice Party, har lagt en motion i det malaysiska parlamentet om att införa en lag som skyddar män från att bli ”förförda” att våldtaga kvinnor.

Hamid proklamerade för sina politiska kollegor att män begår sexbrott mot kvinnor eftersom de blir ”förförda” av kvinnors agerande och klädsel.
-”Jag föreslår en lag mot sexuella trakasserier för att skydda män. Ord och kvinnors klädsel kan få män att bli så pass förförda att de kan begå handlingar som incest, våldtäkt, ofredande och titta på porr. Det är viktigt, män behöver skyddas. En kvinnas agerande och klädsel kan locka en man att bryta mot lagen och bli åtalad. Jag ber ministern att överväga detta så att män i det här landet är trygga och landet förblir fredligt”

Förslaget backades av senatens vice ordförande Datuk Seri Abdul Halim Abdul Samad från United Malays National Organisation, som är Malaysias största nationella oppositionsparti.

Fördömandena lät dock inte vänta på sig från kvinnorättsorganisationer som kräver att regeringen avslår motionen.

Malaysia är inte särskilt kända för att arbeta för jämlikhet mellan könen och för övrigt är homosexualitet förbjudet i landet så muslimer tvingas hålla sin sexuella identitet hemlig.

Mycket ska man höra innan öronen trillar av – det är alltså kvinnornas fel att männen våldtager dem för att de blir så lockade att de inte kan stå emot sina begär och därför behövs en lag för att skydda männen?! Inte undra på att det ser ut som det gör i världen när det finns så många länder med usel kvinnosyn.

Det kan i och för sig förklara en del av den ökade våldtäktsspiralen i Sverige där majoriteten är kulturellt betingad – de unga männen som gärna våldtager i grupp kan således inte styra sina lustar på grund av kvinnors klädsel och hur de beter sig. Så vad gör regeringen Löfvén med den informationen förutom att fortsätta rulla tummarna och hoppas på att problemen ska försvinna av sig själva?

Om den malaysiska regeringen överhuvudtaget kommer att lyssna på kvinnornas protester med tanke på att de inte verkar anse att det täcka könet är värt särskilt mycket, återstår att se.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia/malaysia-rape-law-protect-men-seduce-mohd-imran-abd-hamid-a9029911.html

malaysia

 

En reaktion till “När man inte trodde det kunde bli knasigare – nytt lagförslag i Malaysias parlament ska skydda män från att bli ”förförda” att våldtaga kvinnor

  1. Grundproblemet är att om naturen hade avsett att män och kvinnor skulle vara lika, då hade det bara funnits ett kön. Så är det när det gäller visa enklare djurarter där varje individ är tvåkönad. Verkligheten är även att det är välkända fakta att det är kvinnan som styr mannens agerande. Helt knasigt ur den totalt verklighetsfrämmande svenska PK kulturen förstås, men det kunde bli en bra början på en mer verklighetsrealistisk debatt om hur man skall skapa framtidens lagstiftning. Förr var det så att kvinnans agerande vägde mycket tungt, men det ursäktade inte våld. Där gick gränsen. All lagligt skydd för mannen i Sverige är nu avskaffat. Svensk lagstiftning är bara motpolen till den föreslagna malaysiska, knasigt är det i redan i Sverige.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s