Ett år med burkaförbud i Danmark har resulterat i 23 utdelade böter och imorgon träder burkaförbud även i kraft i Nederländerna – meanwhile in Sweden…

Idag är det ett år sedan burkaförbudet infördes i Danmark och enligt en sammanställning från Rikspolisen har det totalt ställts ut 23 böter till kvinnor som har täckt sina ansikten.

Enligt Margit Warburg, religionssociolog och professor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, är det svårt att värdera om lagen kan anses ha haft verkan. Enligt professorn är användandet av niqab och burka begränsat i Danmark där mellan 150 och 200 kvinnor går med niqab, medan ganska få bär burka.

Överträdelser mot förbudet blir som utgångspunkt straffat med en bot på 1.000 DKK vid första överträdelsen, 2.000 DKK andra gången, 5.000 DKK tredje gången samt 10.000 DKK fjärde gången och därefter.

Jag tycker att det är oväsentligt hur många kvinnor som bär niqab och burka för det handlar om symbolpolitik samt vilka signaler vi sänder ut – det vill säga att det ska vara helt oacceptabelt att klä sig på det här sättet i ett demokratiskt och jämställt samhälle!

I Sverige sänder vi dock signaler som betyder motsatsen och kvinnoförtrycket bejakas i vårt samhälle med stöd av regeringen. Ingen agerar och jag hör bara ekot av min egen röst.

Imorgon införs för övrigt burkaförbud i Nederländerna då det blir förbjudet att täcka ansiktet på allmänna platser.

#burkaförbudnu
#slöjförbudpåbarnnu

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE11525683/Efter-et-%C3%A5r-er-der-givet-23-burkab%C3%B8der/

2 reaktioner till “Ett år med burkaförbud i Danmark har resulterat i 23 utdelade böter och imorgon träder burkaförbud även i kraft i Nederländerna – meanwhile in Sweden…

  1. Vad är det för fel på personer som vill införa religioner som tvingar främst kvinnor och flickor att vara på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt, att bara umgås med vissa personer, att bara vistas på vissa platser och då under uppsikt av manliga familjemedlemmar och släktingar, att bara utför vissa sysslor…??? Vad är det för mening med ett liv som präglas av religiöst tvång och hat och hot?

    Det är så här livet ska vara för alla-> https://www.youtube.com/watch?v=GzV-UaG4Nuk

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s