Kanske är domen redan skriven

Idag inleds så rättegången mot ASAP Rocky i det omtalade misshandelsmålet. Jag kvarstår vid min ursprungliga ståndpunkt att han aldrig borde ha åtalats.

Nu ska det dock avgöras och såväl målsäganden som hans vän som ska vittna har ett gediget brottsregister, varav den förstnämnda inte ens ämnar närvara under rättegången på grund av semester i Iran – det land han en gång säger sig ha flytt ifrån.

Mitt stalltips är följande scenario och det är bara min personliga åsikt:

Eftersom Sverige inte vill betala artistens uteblivna inkomster och således även riskera att tappa ansiktet för att man inte hanterat ärendet på rätt sätt från början, kommer
ASAP Rocky att dömas för misshandel till en månads fängelse samt att utbetala skadestånd till målsäganden på cirka 15.000 kr – häktningstiden tillgodoräknas den åtalade som släpps på fri fot.

Den som lever får se, men en sak är säker – ASAP Rocky kommer troligen aldrig sätta sin fot i Sverige igen och landets redan skamfilade rykte har återigen fått sig en rejäl törn.

#onlyinsweden

2 reaktioner till “Kanske är domen redan skriven

  1. Men alltså, helt JÄVLA seriöst, att målsäganden flytt till landet han inte kan bo i enligt egen utsago..Var det Asap som fick världen att vakna (förutom vår egen regering då, som fortfarande sover) För sen den unga mannen, född i Afghanistan är här tack vare Annie Lööf så har han lyckats förvånansvärt bra, som lyckats bli åtalad (för säkert bara en bråkdel av vad han gjort…Heja GW) ja han har verkligen berikat oss, men nu reagerar omvärlden!!

    Gilla

  2. Inte bara ett gediget brottsregister, målsägande påstår att han slagits i huvudet med en flaska så hårt att den krossats, men det finns ingen skada, inte ens en bula. Han ljuger alltså. Dessutom är det klarlagt att båda brukar droger regelbundet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s