Greta Thunberg anser att ett möte med president Trump vore bortkastad tid eftersom han inte lyssnar på ett obildat barn – så varför ska vi?

Att klimataktivisten Greta Thunberg som av principskäl vägrar att flyga nu ska segla till New York i en racingsegelbåt utrustad med solpaneler, tillsammans med sin far Svante och Pierre Casiraghi (barnbarn till avlidna Furst Rainer av Monaco och Grace Kelly), var gårdagens snackis och även internationell media har snappat upp nyheten.

Thunberg menar att hon inte säger att folk ska sluta flyga, men hon tycker att det måste bli lättare att vara klimatneutral. Hon konstaterar vidare att även om det gått ett år och det har hänt otroligt mycket i hennes liv, så har det dessvärre inte skett så mycket på klimatfronten.

Osäkerheten är stor kring hur hennes budskap ska mottagas i USA, där president Trump redan sett till att USA dragit sig ur klimatavtalet i Paris från 2015 samt dragit tillbaka miljöföreskrifter. Thunberg utesluter inte ett möte med president Trump, men anser att det vore slöseri med tid.
-”Som det ser ut nu så tror jag inte det för jag har inget att säga till honom. Han lyssnar uppenbarligen inte till vetenskapsmän, så hur ska jag – ett barn utan ordentlig utbildning – kunna övertyga honom?”

Jag reagerar på denna sista mening som blir lite motsägelsefull – varför ska i sådant fall vi andra lyssna på ett barn utan ordentlig utbildning?

Dessutom – på tal om att inte lyssna på forskare – det finns flera vetenskapsmän som pekar på att Greta och klimatalarmisterna har fel, men de blir inte åhörda!

I den bästa av världar borde alla faktaunderbyggda teorier lyssnas på och därefter borde man sansat diskutera vad man ska göra. Att som nu enbart lyfta fram vissa källor medan andra förkastas blir inte trovärdigt.

Klimatet går inte att påverka i särskilt stor utsträckning, men det kan man med miljön och till exempel med befolkningskontroll i Afrika – så varför inte istället sätta fokus på de områden där man kan åstadkomma förändring om man har som mål att rädda planeten och mänskligheten?

Sorgligt att det är så många personer som profiterar på Gretas engagemang. Ju mer publicitet – desto mer pengar genererar hennes varumärke och båtresan lär garanterat dokumenteras av fadern och kablas ut till hungrande medier, medan globala aktörer gnuggar händerna i förtjusning!

Greta är själv inne och nosar på problemet – så mycket uppståndelse kring hennes person, men så lite har hänt av det hon vill ska ske kring klimatet. När polletten väl faller ända ner och hon inser att hon blivit utnyttjad lär det inte bli lika roligt längre.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/07/29/swedish-activist-greta-thunberg-set-sail-new-york-un-climate/

greta

6 reaktioner till “Greta Thunberg anser att ett möte med president Trump vore bortkastad tid eftersom han inte lyssnar på ett obildat barn – så varför ska vi?

 1. Ifall flygskam innebär att vi som bor inom Sturups flygplats radie slipper få dumpat flygbränsle i lungorna så är jag mer än nöjd.Hur är det ställt när piloter är duktiga på att spara bränsle men då tvingas släppa ut det istället inför landning? Jo,miljö-och klimat frågorna hänger ihop.Det är jättebra att frågorna lyfts och tas på allvar.

  Gilla

  1. Normalt dumpas inget bränsle. Plan tankas nästan aldrig fulla, man tankar bara vad som behövs, plus lite extra för en nödsituation och att kunna nå en alternativ flygplats. I nödsituationer, till exempel om en motor stannar och flygplanet måste återvända, då kan man dumpa bränsle för att göra planet lättare och säkrare att landa, men det finns regler. En 747 kan tanka 176 ton bränsle, och det är ingen man gärna dumpar över Kungsträdgården så att säga.

   Gillad av 1 person

 2. ”Thunberg utesluter inte ett möte med president Trump, men anser att det vore slöseri med tid.
  -”Som det ser ut nu så tror jag inte det för jag har inget att säga till honom. Han lyssnar uppenbarligen inte till vetenskapsmän, så hur ska jag – ett barn utan ordentlig utbildning – kunna övertyga honom?”

  Storhetsvansinne hos ett barn kallas detta.

  Gilla

  1. Hon är inte ensam. Carl Bildt lär ha försökt reparera ett flygplan en gång, när piloten hade hittat ett problem.

   Så har vi folk som inte gillar att prata politik, inte förstår politiken, hellre skvallrar, ser på allsång på skansen i hop med barnen som har Downs syndrom, men sedan ändå går och röstar, dessutom på partier som rektalpenetrerar dem och deras barn och framtidens generationer.

   Men det är klart att när Greta hänvisar till vetenskap som hon inte förstår, som om vetenskapsmännen skulle vara eniga om att jorden går under om tio år, så är det klart att hon s.a.s. är ute och seglar. Det vetenskapsmän brukar vara rörande eniga om är att vi faktiskt inte vet någonting om framtidens klimat.

   Det alla bör göra är att se Stupidity av John Cleese och Bob M Carter som torpederar klimatbluffen. Lätt att förstå, även för ett barn, bara man kan grundläggande engelska.

   Gilla

 3. … övrigt är jag oense med Trump. Man ska kommunicera med barn också. Många barn är intelligentare än vuxna, även om Greta inte tycks vara något vidare duktig på att ta till sig vad skeptiska forskare säger.

  Men det handlar sannolikt inte om sanningen för Greta alls, men sannolikt en helt annan agenda och säkerligen pengar på hemliga bankkonton för mamma. Forskaren Jakob Nordangård har undersökt urkällan till klimatalarmismen:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/05/27/swebbtv-intervju-jacob-nordangard-om-rockefeller-skapandet-av-fn-eu-och-klimatalarmismen/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s