Stor ilska hos Rumäniens befolkning efter att en 15-årig flicka kidnappats, våldtagits och mördats – polisen dröjde 19 timmar med att rycka ut trots upprepade nödsamtal från flickan

15-åriga Alexandra Macesanu liftade hem från en närliggande stad och blev kidnappad i onsdags. Hon lyckades ringa SOS tre gånger för att berätta att hon hade blivit misshandlad och våldtagen av mannen som plockat upp henne med sin bil. Hon gav polisen exakta detaljer om var hon befann sig, men polisen sökte inte igenom huset förrän 19 timmar senare.
 
Enligt Rumäniens polischef Ioan Buda ska Alexandra i ett av samtalen ha skrikit ”han kommer, han kommer” innan samtalet bröts.
 
Sedan händelsen offentliggjordes har två poliskonstaplar fått sparken på grund av hur de har hanterat ärendet. Myndigheterna menar att det från början var svårt att fastställa var flickan befann sig, men i fredags eftermiddag lyckades man identifiera huset. Polisen ansökte sedan om en husrannsakan, men sökte inte igenom huset förrän 19 timmar senare.
 
Mänskliga kvarlevor och smycken hittades i huset. Polisen måste invänta bekräftelse på identitet, men misstänker att kvarlevorna tillhör Alexandra och en 18-årig flicka som rapporterades försvunnen från en närliggande by i april i år.
 
Fallet har skapat stor uppståndelse i landet och i lördags marscherade tusentals personer i protest mot myndigheternas långsamma agerande, där man bar rumänska flaggor och skanderade slagord mot regeringen.
 
Landets premiärminister Viorica Dancila, deklarerade i lördags att hon till följd av mordet på Alexandra överväger en folkomröstning om hårdare straff för brott som mord, våldtäkt och pedofili.
 
Horribelt!
 
alexandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s