Öst möter väst

På hemväg från jobbet genom ett 31-gradigt Ystad såg jag två personer vid en busshållplats. Modern var iförd hellång kappa och slöja, medan den sminkade tonårsdottern hade sitt vackra långa svarta hår fritt hängande samt var iförd tighta adidastights som slutade en bit upp på benet och svart åtsittande kortärmad topp.Det var en kontrast som direkt fick mig att tänka på hur öst möter väst. Jag kan tänka mig att viljornas kamp pågår hemma hos dem och det gjorde mig upprymd. Det är nämligen så jag tänker mig att kvinnoförtrycket ska fasas ut – genom att nya generationer med starka unga kvinnor anpassar sig till hur människor lever och klär sig i väst istället för att anamma medeltida sedvänjor samt att unga män ger sitt bifall och vänder ryggen åt såväl religiösa symboler som hederskultur.Sedan kan det säkert finnas en och annan manlig släkting som försöker bryta ned den här tjejens motstånd, men jag hoppas på det bästa och att hon får växa upp som en fri individ samt åtnjuta de rättigheter som kvinnor i väst i regel föds in i.#stoppakvinnoförtrycket
#förbjudslöjapåbarn
#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret

En reaktion till “Öst möter väst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s