I Bahrain daltar man inte med terrorister – tre personer avrättades tidigare idag och terrornätverket har även medlemmar i Iran, Irak och Tyskland

Tidigt i morse avrättade Bahrain tre personer som dömts i två separata fall – ett fall av ”terrorism” och mord på en polis samt i det andra fallet rörde det sig om mordet på en imam i en moské,

Den allmänna åklagaren Ahmed al-Hammadi deklarerade att de tre individerna även anklagades för innehav av sprängmedel och vapen (handgranater, Kalashnikovs och ammunition) i syfte att utföra terrordåd, som man fann när man genomförde en räd i deras bostad.

Utredningen har avslöjat en terrororganisation där dussintals medlemmar från Iran, Irak och Tyskland anslutit sig samt 40 medlemmar i Bahrain.

Organisationen förberedde sig för att begå ett antal terrorbrott inne i Bahrain och enligt åklagaren kommunicerade de misstänkta i Iran och Irak med organisationsmedlemmar i Bahrain samt var på väg att rekrytera nya medlemmar samtidigt som de skulle utrusta dem med vapen som de var på väg att smuggla in i landet. I koordination med organisationens ledare i Tyskland arrangerade man resor för ett antal rekryter till Iran och Irak där de skulle tränas i att använda sprängmedel och vapen i IRGC-läger (Iran Revolutionary Guard Corps camps).

Bra gjort av Bahrain att effektivt sätta åt terrornätverket, vilket man överlag ser i Mellanöstern där man inte daltar med farliga radikala element. Även om jag inte förespråkar dödsstraff, så går det inte att blunda för att det fungerar avskräckande för andra.

I Sverige har vi fritt inflöde av både vapen och terrorister på grund av undermåliga gränskontroller och vår signalpolitik handlar snarare om att vi daltar för mycket med kriminella och radikala individer. Här utdelas fängelsestraff om man nu lyckas fälla dem – även om de utfört ett blodigt terrordåd och utvisning är omöjligt av ”humanitära” skäl.

https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2019/07/27/Bahrain-executes-three-men-over-terrorism-charges-killing-mosque-imam.html

bahrain

 

4 reaktioner till “I Bahrain daltar man inte med terrorister – tre personer avrättades tidigare idag och terrornätverket har även medlemmar i Iran, Irak och Tyskland

  1. Bahrain har en intressant historik. Jag misstänker att det pågår en kamp där som både USA och Iran stödjer. Iran stödjer kanske en shia-musse-revolution och USA stödjer kanske den Sunni-musse-makt som har kontrollen? De betecknar säkerligen varann som ”terrorister”. Men en väpnad revolution av människor som känner sig förtryckta är inte növändigtvis terrorism. Och som vi sett i videon ”collatteral murder”, vid Hiroshima/Nagasaki, Agent Orange, samt vid spridningen av utarmat uran i Irak, etc. så är ibland s.k. ”missioner” och ”insatser” i realiteten terrorism och krigsförbrytelse.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s