Morgonens nationella nyhetskompott är inte särskilt upplyftande

Vaknar irriterad efter ännu en dålig natt – värmen gör att barnen sover sämre än vanligt. Det slutade med att jag hamnade i soffan, där jag upptäckte äldsta sonen med en i-pad kl 04.30 på morgonen (han kunde inte sova och hade listat ut lösenordet)! 😡

Nu scannar jag svenska nyheter och känner mig inte mer munter.

*Man svårt knivskuren i Växjö.

*Fyrverkeripjäs inkastad genom fönstret i 1-årings sovrum i Göteborg, vilket fick till följd att huvudet på gosebjörnen i barnets säng fick ett hål i huvudet och det blev även fullt av aska. Hade flickan legat i sängen hade hon blivit allvarligt skadad.

*Carl Bildt läxar upp Trump i Washington post – vet inte om jag tycker att det är en god idé att gå till attack just nu när vi istället borde hålla låg profil tills skandalen dragit över. Men jag har varken varit statsminister eller utrikesminister så vi får antaga att Bildt vet hur man hanterar internationella relationer på bästa sätt. Noterar för övrigt att fans till ASAP Rocky uppmanar till bojkott av svenska företag, till exempel Ikea och Volvo. Löfven själv har dock inte kommenterat den senaste tidens händelser.

*Linnea Claesson visar på nytt varför hon är skribent för Aftonbladet genom att uppmana människor att köpa mat till romerna samtidigt som hon kritiserar tiggeriförbud och bojkott av tiggare, där hon menar att vi fördriver ett helt folk eftersom vi inte accepterar deras kultur, existens eller sociala utsatthet. Istället borde vi genomföra politiska reformer och tillse att romerna får sociala rättigheter i det svenska samhället. Håller inte riktigt med skribenten om att romerna fördrivits från övriga Europa och till slut tvingats hit upp till Sverige – det rör sig om kriminella ligor som utnyttjar fattiga människor genom att placera ut dem i olika länder, däribland Sverige. Det bästa hade varit att utöva mer påtryckningar på Rumänien att ta hand om alla sina medborgare – även romerna, det är trots allt deras ansvar i grund och botten. Sverige kan inte vara hela världens socialbyrå!

*Det enda positiva är nyheten om att Trump får pengar till att bygga muren, för nu måste nämligen svenska journalister skriva att det är en seger för Trump även om det bär dem emot.

Bildkälla: Aftonbladet, Expressen, DN, GP

9 reaktioner till “Morgonens nationella nyhetskompott är inte särskilt upplyftande

 1. Hej Jenny, du borde haka på med gab.com.
  Finns gott om folk att tänker som vi och att snacka med. Och det är inte bara elända och sorg. En del lösningsfokuserade dialog och trevlig stämning.

  Gillad av 1 person

 2. Vi fyller väl på med lite lokala rån och misshandlar också!
  Personrån på Kristianstadsvägen i Ystad.Tre gärningsmän misshandlar och rånar.Offret fört till sjukhus med svåra skador.
  Inte en rad är hittills skriven om händelsen i Ystads Allehanda,snart tolv timmar efter det inträffade.

  Gilla

 3. Varmt varmare varmast.

  När jag skriver detta är det 37 grader utomhus. Jag läser hela tiden om värmeböljan i Sverige och tänkte jag skulle dela med mig lite av hur man kan hantera värme. Här i västra Kina är det vanligt med temperaturer mellan 38 till 44 grader, och livet fortsätter nästan som vanligt. Hur gör man.

  Grundregel, sakta ner. Precis som en maskin kan en människa bli överhettad, och det är dödligt, bokstavligen. Gå långsammare, kortare sträckor, och stanna och vila, håll dig i skuggan.

  Grundutrustning konstant vid alla tillfällen, vattenflaska, lägg gärna i en nypa salt och en nypa socker. Drick lite i taget och ofta. Kroppen förlorar salt i varmt väder som behöver ersättas. Glöm alla dessa konstiga energidrycker liksom läskedrycker, oavsett reklamen. Dom har nästan alltid motsatt verkan.

  Använd ljusa kläder som inte sitter åt så luften kan cirkulera under dom. Benen är stora kylare, så bara ben fungerar bra.

  Använd parasoll eller paraply. Även män. Om inte, en huvudbonad är ett absolut. De bästa är de trekant hattar som man ofta ser på bilder från Asien. Ignorera dumma och rasistiska kommentarer.

  Dom är konstruerade så att ”hatten” sitter en tum ovanför huvudet så luften kan cirkulera emellan. Dom går att köpa på webben, men man kan göra en själv lätt av delar av en vanlig byggnadshjälm, lite pappkartong, tejp och epoxi.

  Det finns faktiskt medicin mot hetta, en urgammalt recept från Kina som heter Huoxiangzhengqishui (藿香正气). Det fungerar, är billig, ofarligt och certifierad, men ammande och gravida kvinnor uppmanas att konsultera en kompetent läkare. Som alltid, överdosera inte, max en dos på morgonen och en på kvällen. Överdosering det kan leda till lätt yrsel och magbesvär. Den är inte receptbelagd. Den hjälper även mot förkylning, men är ingen mirakelmedicin.

  Det finns även fläktar som bygger på evaporering, när vatten avdunstar kyls det, fläkten pumpar vatten på ett filter och blåser luft genom det. Det sänker lufttemperaturen några grader. Man kan även blöta kläderna man har på sig, och strömmande luft kyler då ganska bra.

  Referenser och mer att läsa.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Huoxiang_Zhengqi_Shui
  https://www.ebay.com/bhp/chinese-hat (Priset i Kina är 10 till 15 kronor i en affär.)
  https://baijiahao.baidu.com/s?id=1609658946468993065&wfr=spider&for=pc (Pris i Kina 1 till 2 kronor per dos.)
  https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a220m.1000858.1000725.6.235b200bLj1Qq9&id=540235417005&skuId=3203011031609&user_id=2928278102&cat_id=2&is_b=1&rn=db89057963ce2ca545a115a697663a4f

  Gilla

 4. Varmt varmare varmast.
  När jag skriver detta är det 37 grader utomhus. Jag läser hela tiden om värmeböljan i Sverige och tänkte jag skulle dela med mig lite av hur man kan hantera värme. Här i västra Kina är det vanligt med temperaturer mellan 38 till 44 grader, och livet fortsätter nästan som vanligt. Hur gör man.
  Grundregel, sakta ner. Precis som en maskin kan en människa bli överhettad, och det är dödligt, bokstavligen. Gå långsammare, kortare sträckor, och stanna och vila, håll dig i skuggan.
  Grundutrustning konstant vid alla tillfällen, vattenflaska, lägg gärna i en nypa salt och en nypa socker. Drick lite i taget och ofta. Kroppen förlorar salt i varmt väder som behöver ersättas. Glöm alla dessa konstiga energidrycker liksom läskedrycker, oavsett reklamen. Dom har nästan alltid motsatt verkan.
  Använd ljusKarl Wa kläder som inte sitter åt så luften kan cirkulera under dom. Benen är stora kylare, så bara ben fungerar bra.
  Använd parasoll eller paraply. Även män. Om inte, en huvudbonad är ett absolut. De bästa är de trekant hattar som man ofta ser på bilder från Asien. Ignorera dumma och rasistiska kommentarer.
  Dom är konstruerade så att ”hatten” sitter en tum ovanför huvudet så luften kan cirkulera emellan. Dom går att köpa på webben, men man kan göra en själv lätt av delar av en vanlig byggnadshjälm, lite pappkartong, tejp och epoxi.
  Det finns faktiskt medicin mot hetta, en urgammalt recept från Kina som heter Huoxiangzhengqishui (藿香正气). Det fungerar, är billig, ofarligt och certifierad, men ammande och gravida kvinnor uppmanas att konsultera en kompetent läkare. Som alltid, överdosera inte, max en dos på morgonen och en på kvällen. Överdosering det kan leda till lätt yrsel och magbesvär. Den är inte receptbelagd. Den hjälper även mot förkylning, men är ingen mirakelmedicin.
  Det finns även fläktar som bygger på evaporering, när vatten avdunstar kyls det, fläkten pumpar vatten på ett filter och blåser luft genom det. Det sänker lufttemperaturen några grader. Man kan även blöta kläderna man har på sig, och strömmande luft kyler då ganska bra.
  Referenser och mer att läsa.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Huoxiang_Zhengqi_Shui
  https://www.ebay.com/bhp/chinese-hat (Priset i Kina är 10 till 15 kronor i en affär.)
  https://baijiahao.baidu.com/s?id=1609658946468993065&wfr=spider&for=pc (Pris i Kina 1 till 2 kronor per dos.)
  https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a220m.1000858.1000725.6.235b200bLj1Qq9&id=540235417005&skuId=3203011031609&user_id=2928278102&cat_id=2&is_b=1&rn=db89057963ce2ca545a115a697663a4f

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s