Död polis hånas på Facebook utan repressalier men den som skriver ut namnet på den onämnbara eller kritiserar invandringen hamnar direkt i karantän

I tisdags natt skedde en våldsam trafikolycka på Langebro i Köpenhamn som involverade sex till sju bilar. En leasad Audi körde i mycket hög fart över till den motsatta körbanan och krockade med en annan bil. Föraren av den bilen dog och det var en polisman.

Senare blev en 25-årig man med invandrarbakgrund häktad samt anklagad för försumligt dråp och vårdslös körning, vilket han erkänt sig skyldig till.

Ekstrabladet har grävt i en Facebookgrupp som hånat den döda polisen efter händelsen och det är den offentliga gruppen ”TFP – Taberne Fra Politiet (skammens poliser/polisens förlorare)”, som har över 10.500 medlemmar. I gruppen har det delats en artikel om olyckan och det är i kommentarerna till inlägget som man funnit hårresande kommentarer som bland annat ”ett problem mindre” efterföljt av en smiley, ”Karma is a bitch” och ”one down more to go”.

När Ekstra Bladet konfronterar två av de som har skrivit kommentarer så står de fast vid det de skrivit. En av dem menar att det är hans åsikt eftersom ”de varit efter honom en tid” och det faktum att polismannens anhöriga kan ta illa upp bekommer dem inte heller.

En av dem står bakom Facebookgruppen har också skrivit en kommentar som han inte ångrar. Kommentarerna raderades efter att det uppmärksammades, men screenshots finns kvar.

Det är väl märkligt att alla som skriver ut en viss persons namn blir avstängda från Facebook och de som kritiserar invandringen genom olämpliga ord åker också in i buren samt hamnar även hos Näthatsgranskaren, men Facebookgrupper som sprider hat är det ingen som verkar bry sig om. Här i Sverige osar det säkerligen av kommentarer med hat mot polisen i otaliga trådar på nätet och att hata Sverigedemokraterna samt Alternativ för Sverige är redan legalt sedan flera år tillbaka. I flera slutna Facebookgrupper vet jag att det sedan länge sprids både hat och rasism mot vita – till exempel ”Pink Room” samt ”Honey and the Bees”, men de är fortfarande kvar för det är inte lika viktigt – det gäller att hata ”rätt” målgrupp för att passera under radarn!

#detgodahatet

https://denkorteavis.dk/2019/doed-betjent-haanes-paa-facebook-ahmed-en-pestilens-mindre/

polis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s