Farsen kring ASAP Rocky fortsätter – gammelmedia håller inne med vissa prekära detaljer och iklär som förväntat målsäganden i offerkofta

Rättegången i ASAP Rocky-målet startar nästa vecka och idag har projekt ”svartmåla ASAP Rocky och iklä målsäganden offerkofta” påbörjats, där polisen idag bland annat släppt bilder på skadorna som åsamkats målsäganden. Ska vi räkna med att polisen hädanefter kommer att publicera bilder på alla skändade våldtäktsoffers skador samt så klart samtliga misshandels- och rånoffersskador, för det är väl inte så att man särbehandlar det här fallet när tesen lyder att vi alla ska vara lika inför lagen?

Vissa prekära detaljer har grävts fram om målsäganden som hädanefter kan benämnas ”afghanen” och diverse skribenter (bl.a. Erik van der Heeg och Arash Vatankah) har under dagen skrivit om detta. Bland annat har afghanen begått flera brott under sin tid i Sverige och han ämnar inte närvara vid rättegången eftersom han befinner sig på semester i Iran.

Samhällsnytt skriver också att afghanen i förhör uppgett att han inte ens visste vem rap-artisten var, utan bara trodde att de var vanliga afrikaner – rasismen mot afrikaner är som bekant utbredd i Mellanöstern.

Men svensk mainstream media utelämnar så klart de detaljer som framställer afghanen i dålig dager för här ska minsann bilden av en oskyldigt utsatt migrant målas upp och att han är kriminell samt tafsade på tjejer precis innan och provocerat fram händelsen med ASAP Rocky är inte något som passar in i den bilden.

Saken är den att man troligen vill fälla ASAP Rocky med alla medel så att Sverige ska slippa ersätta artisten för hans inkomstbortfall och därför är propagandamaskinen igång för fullt för att projicera ”rätt bild” i folks medvetande. Att Sverigebilden och landets rykte i nöjesbranschen internationellt svärtas ned på köpet är irrelevant eftersom det nu handlar om prestige.

Det är bedrövligt på alla sätt och ASAP Rocky med flera etablerade artister kommer aldrig vilja sätta sin fot i Sverige igen efter den här fadäsen. Skämskudde fram för vilken gång i ordningen?!

#dennyasverigebilden

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156501816381824&id=754856823

https://www.bt.dk/kendte/voldsomme-billeder-politiet-frigiver-fotos-af-offerets-skader-i-aap-rocky-sag

4 reaktioner till “Farsen kring ASAP Rocky fortsätter – gammelmedia håller inne med vissa prekära detaljer och iklär som förväntat målsäganden i offerkofta

  1. Berörda tidningsredaktioner kan väl inhysa dem, i.o.m. deras vurmande, men det kanske inte längre är så intressant då …(?)

    De som skriker högst, får helt enkelt ta sitt ansvar och inte bara yttra vad andra skall göra … Om de de verkligen står för ‘Allas lika värde’, vilket är en [medveten?] felöversättning av innehållet i FN:s deklaration över mänskliga rättigheter (det står i stället ordagrant ‘värdighet’, vilket är något annat …), så upp till bevis!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s