Blir svenskarna alltmer illa omtyckta i utlandet?

Ett flygplan som var på väg från Gardemoen i Oslo till Arlanda i Stockholm fick vända strax innan man skulle lyfta på grund av en 50-årig berusad svensk, vars genanta uppträdande ställde till obehag för både passagerare och besättning. Polis tillkallades och mannen är förd till arresten. Givetvis var det en Svenne Banan som skämde ut sig!
Även om det här är skrivet med glimten i ögat, så kan man inte blunda för att svenskar blir alltmer impopulära utomlands och den tidigare så stolta Sverigebilden knockas ständigt av nya törnar.
Danmark och Norge förknippar väl överlag svenskar med berusade bråkmakare, vilket även spiller över på turistdestinationer som till exempel Cypern. Härom veckan kunde man dessutom läsa i en artikel i kvällspressen om hur invånarna på den spanska ön Mallorca uttryckte sin avsky för svenskarna som tar över hela kvarter i vissa orter.
Men även andra länder tar alltmer avstånd från Sverige på grund av politiska klavertramp – Israel, USA och Ungern till exempel, men det finns säkert flera. Lägg därtill hur vi används som skräckexempel världen över när det kommer till den ogenomtänkta migrationspolitiken och den eskalerande kriminaliteten, vilket skapat rubriker i internationell media.
Greta-effekten bör väl också nämnas i sammanhanget. Även om svensk media i allmänhet vill få oss att tro att det stärkt vårt varumärke, så är det rätt många som inte är särskilt imponerade av denna cirkus.
Tyvärr verkar dock inte den svenska regeringen ägna särskilt mycket tid och kraft på att reagera på denna negativa utveckling av Sverigebilden samt uppfattningen om landets invånare, så det är väl något som vi dessvärre får leva med.
#dennyasverigebilden

En reaktion till “Blir svenskarna alltmer illa omtyckta i utlandet?

  1. Fler och fler mår sämre och sämre psykiskt,den saken är säker.Man läser på flashback att äldre människor tar livet av sin livspartner,yngre väljer att ta sina liv osv men även i ens närmare omgivning är psykisk ohälsa vanligare.Jag tror faktiskt att det delvis hänger ihop med tuffare ekonomiskt samhälle och den som inga pengar har han får gå med rumpan bar eller no money no honey som det också kan heta.Det är kontaterat att ökande ekonomiska klyftor ökar våldet mellan människor.När krubban är tom bits hästarna.Må de politiker som skapat detta aldrig få vila i frid.Djävla kräken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s