Stranden är lika med no-go-zoner för vissa men varför agerar vi inte istället för att acceptera det?

Tidigare år har det varit ett asylboende vid stranden i Ystad, där det brukade vara barn och unga män som badade samt beslöjade kvinnor som satt på stranden och betraktade sina lekande barn, men i och med att asylboendet har stängt lyser dock dessa element med sin frånvaro den här sommaren. Detta fick mig att fundera över var alla dessa slöjbeklädda kvinnor, tonårstjejer och små flickor som vanligtvis befolkar Ystads gator håller hus när det är värmebölja – inte är det på stranden i alla fall och inte heller i poolerna på fritidsbadet.

Om man måste bära slöja/hijab så betyder det väl att man måste bada med burkini, vilket i sådant fall borde generera ett stort antal badande kvinnor och flickor i burkini på stränderna runt Ystad. Så är dock inte fallet så uppenbarligen är stränderna lika med no-go-zoner för dessa förtryckta varelser. De unga männen har dock inga problem med att hänga på stranden och kolla in tjejer – det måste väl vara rena paradiset för dem som knappt sett nakna kvinnor i verkligheten i sina tidigare liv kan man tänka sig.

Jag förespråkar som bekant att Sverige förutom att införa burkaförbud även ska förbjuda slöja/hijab på barn under 18 år i skolan och på allmän plats. Detta har mött mycket kritik i och med att man enligt vissa inte kan förbjuda folk att klä sig hur de vill samt att det skulle isolera kvinnorna och flickorna som inte längre kan lämna huset. Men uppenbarligen är deras tillvaro redan rätt begränsad eftersom de trots att vi i dagsläget inte har något förbud, ändå inte syns till på stränder och pooler i särskilt stor utsträckning. Således anser jag att ett förbud är helt rätt väg att gå! Visst kan det bli en uppförsbacke i början, men ger man det bara lite tid att sjunka in så är jag övertygad om att vi kommer att få se resultat på sikt.

Tänk så härligt det hade varit för alla dessa små flickor som i dagsläget tvingas klä sig i heltäckande kläder och hijab att äntligen få springa omkring och leka i sommarkläder samt bada på stränderna och poolerna i badkläder med sina kompisar, istället för att gömma sig hemma och bli isolerade på flera sätt.

Om nu integrationen är så viktig för våra politiker som de påstår och de verkligen vill bryta segregationen, så måste de börja tänka mer rationellt – det är faktiskt barn vi pratar om och varför ska de inte få ha samma rättigheter som svenska barn? Det är dags för våra makthavare att kliva ut ur skuggorna och faktiskt ta sitt ansvar istället för att fortsätta stoppa huvudet i sanden år ut och år in!

#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret
#burkaförbudnu
#slöjförbudnu

2 reaktioner till “Stranden är lika med no-go-zoner för vissa men varför agerar vi inte istället för att acceptera det?

  1. Man skall vara försiktig med att exponera sin hud för direkt solsken.Det har varit känt i minst 50 år men ändå ligger folk och solar.Vilka idioter och vem vill betala för deras maligna melanomer?

    Gilla

  2. Två fruktansvärda bilder som du illustrerar din artikel med Jenny. Hur kan det finnas människor, och särskilt då i västvärlden, som försvarar rätten till att tvinga flickor och kvinnor att bära dessa förnedrande utstyrslar? Och bland dessa människor finns det personer som kallar sig feminister. Enligt mitt sätt att se på saken är denna utstyrsel fråga om (barn)misshandel som måste leda till frihetsberövande straff för de personer som genom tvång tvingar andra att klä sig på detta sätt. Dessutom måste den psykiska hälsan hos de personer som frivilligt klär sig i stora tygskynken som skyler allt från tå till toppen av huvudet ifrågasättas.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s