Det värsta som kan hända är att det blir en spricka i kristallen

Idag var jag i Falsterbo för att lämna majoriteten av barnen hos deras far och jag måste erkänna att jag aldrig riktigt förmått uppskatta denna glassiga plats trots årliga besök – förutom ett dopp i Skanörs klara vatten. Det är en lika stor lättnad varje gång man åker över bron tillbaka Österut, men här kan vi snacka om att människor lever i filterbubblor.

Jag gissar på att det är orter som denna som Stefan Löfvén och Morgan Johansson tänker på när de pratar om att Sverige går som tåget samt blomstrar som aldrig förr. Här springer lintottar omkring på stranden bland välbärgade 08:or och turister – visst finns det en och annan ”svartskalle”, men de går att räkna på handens fingrar och hucklen samt andra religiösa attribut som påminner om den misslyckade integrationen syns inte till. Flotta hus och dyra bilar är mer regel än undantag, att visa upp sig på stranden är ett måste och det enda beslut man behöver överväga om dagarna är vilken drink man ska närvara på till kvällen.

Det är väl självklart att invånarna i denna myllrande idyll har det extremt bra och inte tycker att Sverige har större problem än något annat land. De misslyckade stackarna som sitter fast i våra särskilt utsatta områden är faktiskt inte deras huvudvärk.

Man är på behörigt avstånd från pang pang-staden Malmö, Göteborg – även kallad Islamiska Statens huvudstad i Norden, Stockholm och andra orter som utmärker sig som extra drabbade av gängkriminalitet samt så klart all övrig brottslighet som drabbar gemene man och numera inkluderar i princip hela landet, vilket invaggar dem i en falsk trygghet eftersom de inte vill förstå att det eskalerande våldet kryper allt närmare. Nästa gång kanske det är deras Tesla som står i brand på Karlavägen, eller deras dotter som blir våldtagen på vägen hem från Stureplan och nästa gång de behöver vård kanske inte privatförsäkringen ger dem en gräddfil.

Senast förra veckan kunde man för övrigt läsa att det skett flera rån på Östermalm i Stockholm och jag undrar i mitt stilla sinne vad de fina damerna som bakom min rygg kallar mig rasist tänker när deras fina områden blir invaderat av den obehagliga verkligheten som man helst inte vill kännas vid.

Bland alla dessa förnekare har dock några hermeliner i hönsgården vaknat till och insett vartåt det barkar, men de knyter fortfarande hellre näven i fickan och bidar sin tid än att yppa något som kan missuppfattas – hemska tanke att få en spricka i fasaden och bli betraktad som något katten släpat in…

creme.png

En reaktion till “Det värsta som kan hända är att det blir en spricka i kristallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s