Två granatexplosioner samma vecka i Antwerpen – etablerat drogsyndikat misstänks ligga bakom

Det är inte bara i Sverige som det eskalerande grova våldet med dödsskjutningar, knivhuggningar och explosioner som följd – oftast kopplat till gängkriminalitet – sprider sig som en löpeld. I Belgien har man de senaste månaderna haft flera incidenter med handgranater som detonerat i Antwerpen.

Förra veckan blev en restaurang i Wilrijk-området i Antwerpen förstörd i en granatexplosion och natten till tisdagen var det dags igen när det skedde en explosion i Berchem-distriktet, troligen orsakat av två granater som detonerade på gatan. Sex bilar och fasaden på två hus förstördes i explosionen.

Tidigare har både bilar och hus blivit beskjutna och man misstänker att det handlar om ett drogsyndikat. På grund av stadens hamn som är Europas näst största, anses Antwerpen husera en aktiv illegal drogmarknad.

Det är lätt att dra paralleller till Sveriges slapphänta säkerhetstänk och minimala gränskontroller som bidrager till att precis vem och vad som helst kan strömma in i landet. Den nigerianska maffians etablering i Göteborg är bara det senaste tillskottet, en stad som för övrigt också har en stor hamn.

Kriminella, terrorister och bidragsparasiter dras till Sverige som flugor till en sockerbit – det multikulturella experimentet förklätt till en humanitär insats föll uppenbarligen inte i så god jord som våra styrande hade hoppats på när de för många långa år sedan öppnade landets dörrar på vid gavel och erbjöd såväl kreti som pleti livstids försörjning utan minsta krav på motprestation samtidigt som personer utan medborgarskap varken straffas eller utvisas när de bryter mot lagen.

#sommanröstarfårmanleva
#onlyinsweden

https://www.vrt.be/vrtnws/en/2019/07/22/another-explosion-in-antwerp/

antwerpen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s