Sverigebilden får ännu en plump i protokollet

Sveriges klantiga hanterande av det uppmärksammade misshandelsfallet där den amerikanska rapparen ASAP Rocky sitter anhållen, har skapat rubriker världen över den senaste veckan och nu när president Trump ger sig in i leken går den troligen mot sitt slut inom kort. Sveriges agerande har inte direkt bidragit till att bättra på vårt redan sargade anseende utomlands för att uttrycka sig milt.

När Trump ändå har den ”mycket talangfulla” statsminister Löfven på tråden så hade det inte skadat om han kunde säga ett sanningens ord om hur landets förda migrations- och integrationspolitik, kombinerat med den eskalerande kriminaliteten och extremismen, sänder landet i avgrunden.

Dessutom vore det på sin plats att påpeka hur den svenska regeringen inte klarar av att hantera de hundratusentals illegala migranter som befinner sig i landet, eller utvisa dömda brottslingar som saknar medborgarskap, eller klämma åt den utbredda gängkriminaliteten samt sexförbrytare och andra kriminella individer som på olika sätt skapar otrygghet i samhället. Men när det kommer till den här misshandeln av nomalgrad, som normalt sett inte ens skulle genererat att en svensk medborgare häktas, så sätter man in alla befintliga resurser!

#onlyinsweden

5 reaktioner till “Sverigebilden får ännu en plump i protokollet

  1. Det är rapporterna från USA:s Sverigeambassadör, som dagligen berättar hur fint Sverige mår, som fått Mr. Trump att lägga sig i, på Ministernivå.

    Att få epitetet ”talangfull” i 60-70 års åldern torde kännas som en förolämpning och ett tecken på att man upplevs som så gott som obildbar och ytterst olämplig som Statsminister, även om det berör en bananrepublik, som Sverige.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s