Ungern avfärdar FN-förslag om att göra det obligatoriskt för länder att förse illegala migranter med samma sjukvård som medborgarna men i Sverige är vi redan på god väg

Ungerns eminenta utrikesminister Péter Szijjártó röt under gårdagen ifrån på FN:s session av ”Economic and Social Council” i New York, där han menade att FN:s förslag om att göra det obligatoriskt för länder att förse illegala migranter med samma sjukvårdsförmåner som medborgarna är oacceptabelt.

Szijjártó underströk att de som tar sig in i ett land illegalt inte ska ha rätt till samma nivå av sjukvård som de som varit ärliga skattebetalare i årtionden.

Vidare insisterade Szijjártó på att FN:s byråkrater försökte tvinga igenom förslaget till organisationens medlemsländer ”under förutsättning av goda avsikter”. Han hävdade att deras skäl till att göra det var att FN tidigare hade misslyckats med att tvinga igenom sitt ”Global Compact Agreement” som Ungern, USA, Israel, Tjeckien, Polen och flera andra EU-medlemsländer hade röstat emot.

Väl talat av Szijjártó och tack för att någon för fram en sund röst i en galen värld! Det är väl självklart att illegala migranter inte ska åtnjuta samma sjukvårdsförmåner som övriga befolkningen som bidrager genom att betala skatt.

I Sverige har vi dock redan tagit flera steg mot detta orättvisa system genom en lagändring som trädde i kraft i juli 2013. Innan lagändringen var de som befann sig i Sverige utan tillstånd, så kallade papperslösa, själva tvungna att bekosta sina vårdkostnader, men numera erbjuds personer som uppehåller sig i Sverige utan uppehållstillstånd en kostnadsfri hälsoundersökning och de har även rätt till akut sjuk- och tandvård, mödrahälsovård, vård vid abort och graviditet, preventivmedelsrådgivning och vård i samband med smittsam sjukdom. Asylsökande, papperslösa och gömda barn under 18 år har rätt till sjukvård och tandvård på samma villkor som andra barn i samma landsting.

Det känns bra att bo i den humanitära stormakten Sverige där vi hårt arbetande skattebetalare förväntas försörja såväl legala som illegala migranter och deras anhöriga, särskilt när man vet att man själv inte får något tillbaka och att våra egna barns framtid ser rejält mörk ut.

Men istället för att protestera mot regeringen Löfvén och dess stödpartier samt majoriteten av den så kallade oppositionen som varit med och krattat manegen, så knyter vi näven i fickan och fortsätter snällt att öppna plånboken!

#onlyinsweden

https://dailynewshungary.com/proposal-to-give-illegal-migr…/

https://www.migrationsinfo.se/val…/halsa/tillgang-till-vard/

SZIJJÁRTÓ Péter

2 reaktioner till “Ungern avfärdar FN-förslag om att göra det obligatoriskt för länder att förse illegala migranter med samma sjukvård som medborgarna men i Sverige är vi redan på god väg

  1. Vi knyter näven i fickan av denna grymma orättvisa, ja, men hur ska vi få stopp på detta? Det är tre år till valet som skulle kunna få bort Löfvén. Men nu har han importerat så många invandrare, som kommer ge S majoritet för all framtid! Hemska tanke!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s