Nästa månad inträder burkaförbudet i Nederländerna medan Sverige envetet fortsätter ignorera problemet

13 år efter att man första gången motionerade om ett burkaförbud i Nederländerna är man äntligen i mål och den 1 augusti träder förbudet i kraft med 150 EUR i böter för den som bär ansiktsskyddande huvudbonader i skolan, på allmänna transportmedel, på sjukhus och i publika byggnader.
 
Förbudet innebär att offentliga tjänstemän och kollektivtrafikpersonal kommer att kräva att de personer som döljer sitt ansikte måste ta av sig det kränkande plagget eller lämna byggnaden. Om de vägrar kommer polis att tillkallas.
 
Snyggt jobbat av Nederländernas parlament som precis som många andra såväl europeiska som nordafrikanska länder förstått vikten av att se till att inte bejaka dessa kvinnoförtryckande plagg, men framförallt är det en vandrande säkerhetsrisk.
 
Meanwhile in Sweden… är det locket på och huvudet i sanden i vanlig ordning i evigheternas evighet!
 
#onlyinsweden
#burkaförbudnu
 
BURKA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s