Skräcken för att kränka eller exkludera någon gör att antalet emojis gått till överdrift

Apple och Google går verkligen till överdrift med att försöka skapa emojis som liknar alla typer av människor av rädsla för att bli anklagade för rasism och homofobi. Trots att det redan finns över 3.000 registrerade emojis så avslöjade två företag i Kalifornien under gårdagens Världsemojidag sin utökade repertoar av ”den senaste designen som ger ännu mer mångfald till tangentbordet”.

Vi pratar om 72 nya iOS-emojis av par som håller varann i handen istället för en generisk symbol – en blond kvinna med en blond man, en blond kvinna med en solbränd man, en blond kvinna med en ljushyad svart man, en blond kvinna med ett mörkhyad svart man, en mörkhyad svart kvinna med en ljushyad svart kvinna, en vit mustaschprydd man med en vit man utan mustasch och så vidare och så vidare…

10 nya emojis ska visa det amerikanska tecknet för ”döv” och 20 emojis av personer med två olika kön samt fem olika hudtoner som åker rullstol – både manuella och automatiska.

Artikelförfattaren som är rätt rolig, ifrågasätter vidare varför man inte inkluderar rödhåriga personer när man tar med en svart kvinna i rullstol. Varför inte inkludera skalliga människor eller feta? Dessa utseenden är mer vanligt, men anses de vara för fula för att bli avbildade? Varför är det den amerikanska symbolen för döv som används och inget annat lands symbol? Varför är det bara två personer i paren, när det finns polyamoriska familjer där tre personer lever tillsammans?

Ken Broni, som kallar sig själv ”världens första emojiöversättare” har gjort dessa emojis. Han har sagt till Yahoo att om de vill vara genuint ”inkluderande” så måste företag introducera 80.000 emojis – det är alltså fler än det finns egyptiska hieroglyfer respektive japanska kanji. I sammanhanget kan det även nämnas att det genomsnittliga aktiva ordförrådet för en amerikan är 20.000 ord.

I sin strävan efter att tillfredsställa varje klagomål istället för att ha ett effektivt system som har ett tydligt praktiskt syfte, pressar man på till den punkt där det logiskt inte längre fungerar mer än som ett monument för politiska känslor.

https://www.rt.com/news/464470-apple-google-emoji-minorities-diversity/

apple

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s