Det grova våldet kryper allt längre ned i åldrarna och drabbar vanliga människor medan gemene man rycker på axlarna så länge det inte drabbar dem själva

Skottlossningar och knivhuggningar som ofta är ett resultat av att kriminella gäng har fria händer att agera – ibland kryddade med våldtäkter, misshandel eller bilbränder som drabbar civila – har vi så smått börjat vänja oss vid att det sker varje dag, men när det grova våldet kryper allt längre ned i åldrarna och drabbar gemene man så reagerar åtminstone jag.

Gårdagens rån i ett skogsparti i Västerås är ett bra exempel på hur illa ställt det är och det kunde lika gärna varit mig eller dig som det drabbade. En 30-årig man var ute och cyklade när han plötsligt blev överfallen och slets av sin cykel av fyra killar i 15-17 års åldern som börjar sparka och slå mannen för att sedan råna honom. De tar bland annat hans jacka där telefon och hemnycklar ligger. Mannen lyckas ta sig till en annan plats och larma polisen och de kommer överens om att mötas i mannens bostad, där även de fyra killarna befinner sig. Ligisterna greps på plats men de stackars liven var så unga så att de enbart lämnades över till föräldrarna. Åh så synd om dem! Vem bryr sig om stackaren som de slog ned och rånade? De får ju göra som de vill utan att få något straff och föräldrarna lär väl inte heller bry sig eftersom det inte åligger vårdnadshavarna att se efter sina barn i det här landet – vad gäller skadeståndet lär skattebetalarna få stå för det!

Förra veckan kunde vi också ta del av hur barn så unga som 8 år terroriserade ett helt bostadsområde, vilket drabbade både barn och vuxna samt pågått i flera månader utan att man fått bukt med det. Där var receptet att prata med alla inblandade och ”skapa förståelse” för hur man beter sig i ett normalt samhälle. Jag blir upprörd när jag tänker på hur vi hela tiden daltar med människor i Sverige – särskilt unga ligister! Är man gammal nog att bryta mot lagen så är man redo att ta straffet, men så resonerar vi inte i det här landet tyvärr utan alla ska ses som offer och behandlas därefter.

Det senaste halvåret har det varit flera incidenter där det är noterbart att de kriminella förövarna inte längre har några spärrar utan allt och alla är potentiella offer. Jag tänker till exempel på kvinnan som utsattes för ett våldtäktsförsök i Mellansverige mitt på ljusa dagen trots att hon hade hunden med sig, kvinnan som helt oprovocerat slogs ned med en sten i huvudet när hon gick ensam från en badplats i Stockholmsregionen och vars tillstånd fortfarande är ovisst, på den lilla flicka som fick en stor sten i huvudet på en gård i ett bostadsområde i Kristianstad när två tonåringar åkte förbi på sin moped för att kasta sten på polisen och missade måltavlan samt så klart alla andra incidenter där unga personer sätter skolor och bilar i brand, vandaliserar, rånar och misshandlar folk.

Hur kan vi acceptera detta och framförallt hur kan våra politiker anse att Sverige är på väg åt rätt håll? Hur kan de på fullaste allvar tro att det hjälper att lova fler poliser om några år eller att man ska göra fler utredningar eller se över lagstiftningar på sikt? De flesta vet att det här i mångt och mycket är ett kulturellt betingat problem men i Rosenbad vill man fortfarande inte kännas vid att problemen existerar!

Många svenskars trygghet står på spel och det är något som man från våra styrandes sida totalt blundar för medans man försöker hålla ballongen intakt och samtidigt är en majoritet av befolkningen fortfarande faktaresistenta samt lever efter tesen att det händer inte här där jag bor och så länge det inte drabbar mig eller min familj så behöver jag inte bry mig. Många säger att det här landet redan är kört och vissa dagar är jag tyvärr böjd att hålla med!
#onlyinsweden
#detnyasverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/K3lyEM/cyklande-man-ranades–tonaringar-greps-pa-bar-garning

polis.jpg

2 reaktioner till “Det grova våldet kryper allt längre ned i åldrarna och drabbar vanliga människor medan gemene man rycker på axlarna så länge det inte drabbar dem själva

  1. Svenskarna har ju systematiskt utbildats och uppfostrats i generationer att allt är tryggt och utmärkt om man bara överlåter allt till staten. Man skall vara tolerant, inte säga emot, och bara klaga lite grann vid speciellt högtidliga tillfällen. Tänka själv är högst opassande, och olämpliga åsikter bestraffas. Yttrandefriheten förädlas hela tiden, för att inte störa propagandaflödet, och alla övervakas strikt och kontrolleras för att inte komma på några dåliga tankar och försöka göra något verkligt dumt, som att välja fel parti eller protestera. Välkommen till det nya Sverige.

    Gillad av 1 person

  2. Vi har politiker som totalt förnekar problemen. forskare som påstår att brotten minskar och människor som ser det och hör det varje dag. och en tystnads kultur som är skrämmande.
    Men vill vi se hur resultatet blir det är bara titta på flyktingarnas hemländer. Sverige kommer inte bli bättre än de invånare de har.
    Afganistan gruppvåldtar man små pojkar så varför blir folk förvånade att de händer här. Man slutar inte uppföra sig på ett sätt bara för man går över till ett annat lands gränser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s