Amazon i blåsväder efter sexistisk annons

Amazon har utsatts för ett drev efter att en annons för en studsmatta anklagas för att vara sexistisk på grund av att den innehöll instruktioner som deklarerade att kvinnor inte bör installera trampolinen på egen hand.

I beskrivningen av ”mini-studsmattan” som utannonseras för 95 GPB, påstår man att enbart män kan sätta ihop träningsredskapet eftersom delen med det elastiska repet kan vara problematiskt. I annonsen finns en bild på en kvinna som utför träningsövningar i träningskläder och den rekommenderas att användas för träning av vuxna och barn.

Det står: ”Det här fitness-redskapet är relativt lätt att installera, men det elastiska repet kan vara svårt. Det rekommenderas inte att barn eller kvinnor installerar det på egen hand, utan ytterligare assistans av män är att föredraga.”

Många arga kunder har hört av sig till Amazons kundtjänst och ifrågasatt varför kvinnor inte kan installera studsmattan själva och det har även twittrats om den sexistiska instruktionen.

Fascinerande att folk har tid att bli upprörda över sådana småsaker när vi har mycket större problem i vår omvärld. Jag som är väldigt oteknisk hade gärna tagit emot hjälp av en man med installationen, men det får man väl inte säga högt i dagens politiskt korrekta genusförgiftade samhälle där kvinnor helst ska ta över mannens roll medan männen ska förpassas till feminister som slänger sig med ord som hen!

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/07/16/sexist-advert-amazon-claims-women-need-help-assembling-trampolines/

tramp

2 reaktioner till “Amazon i blåsväder efter sexistisk annons

  1. Brukar inte detta vara ett av klyftiga och sluga kvinnors favoriter, att inbilla mannen att tro att kvinnor är så dumma och hjälplösa att mannen måste hjälpa dom, och göra jobbet så kvinnan inte behöver anstränga sig?

    Gilla

  2. Kan inte låta bli att undra om de förmedlar den informationen pga tidigare erfarenhet?

    Detta med tanke på att i USA, så har ett antal produkter varningstexter, som beskriver vad man inte kan göra med dessa. Allt för att slippa att bli stämda inför domstol. Många av dessa varningar kan te sig rent löjliga, men det finns ‘folk’ till allt. Ex. stålmansdräkter för barn är märkta med att det inte går att flyga med dessa …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s