Grov stöld och mordbrand i min gamla hemstad – troligen fler uttråkade ungdomar

Eftersom jag är uppväxt i Norrköping känner jag till Linden-gallerian mycket väl – under min tid som rebellisk tonåring var gallerian i princip mitt andra hem där man hängde varje håltimme och även efter skolan. Idag är Gallerian Linden en del av morgonens rubriker efter att en bil körts in i gallerian i en ”smash and grab-kupp” under natten, varpå bilen även sattes i brand.

Under min tid i staden fanns det växande problem och Norrköping var redan då en mycket invandrartät stad med olika områden som klassificerades som början till dagens no-go-zoner. Iranier var i konflikt med araber och somalierna var många redan då – dessutom hade vi jugoslaverna och drogförsäljningen var vida utbredd trots att fältassistenter arbetade hårt med att stävja utvecklingen.

Det har tyvärr inte blivit bättre och många undviker citykärnan med gallerian om de kan eftersom det känns som att man är på semester i ett mellanöstligt eller afrikanskt land för att uttrycka mig diplomatiskt.

Det här är dock inget isolerat fall i Norrköping, utan det här mönstret med städer i förfall ser vi idag överallt i Sverige, tack vare decennier av oansvarig migrations- och integrationspolitik med fega regeringspolitiker som saknar kurage och handlingsförmåga – oavsett om det är rött eller blått som styr, vilket i sin tur spiller över på kommunerna!

Men vem är det som röstar fram dem vart fjärde år?! 🤔 Självklart bär även folket själva ett visst ansvar för att landet nu fortsätter sin Golgatavandring mot det ofrånkomliga stupet.

#detnyasverige

Källa: Expressen

3 reaktioner till “Grov stöld och mordbrand i min gamla hemstad – troligen fler uttråkade ungdomar

  1. Sist jag var i Norrköping var 2014. Redan då slog det mig hur staden förändrats till det sämre och fyllts med (ännu mer) invandrare sedan min uppväxt där. Och det lär inte bli fler besök där om jag inte är tvungen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s