När till och med muslimska länder förbjuder burka och niqab så undrar jag vad Sverige egentligen sysslar med?

Burka och niqab hör inte hemma i Nord- och Västafrika, det är beskedet från flera muslimska länder i Afrika som under det senaste året har förbjudit och infört restriktioner för islamiska klädedräkter med full ansiktstäckning av kvinnorSenast var det Tunisiens regeringsledare Youssef Chahed, som jag skrev om härom veckan, som förbjudit niqab i offentliga byggnader. Tunisien är därmed det tredje muslimska landet i Nordafrika, som beslutar om att införa restriktioner för att begränsa utbredningen av dessa mellanöstliga klädedräkter som inte är en lokal muslimsk tradition.De senaste åren har även den algeriska regeringen skärpt regler och infört liknande förbud mot att täcka ansiktet i offentliga administrationer. Tidigare har Marocko förbjudit försäljning och produktion av burka, det är dock oklart om det även gäller niqab.Även söder om Sahara har regeringarna infört förbud mot niqab och det gäller även i vissa områden i Kamerun och Senegal.Anledningen till att ländernas regeringar agerar stavas SÄKERHETSRISK eftersom länderna har problem med terrorgrupper där det är vanligt att man döljer saker under denna tältliknande klädnad.Sveriges terrorhot kan man tydligen ta med en klackspark eftersom ingen vågar ta i denna heta potatis i den rödgröna regeringen.Det är för övrigt märkligt att Sverige numera har en lokal muslimsk tradition att kvinnor och små flickor ska täcka sig från topp till tå när de lämnar hemmet, medan muslimska länder tar avstånd från detta.Det finns inget förbud mot varken burka eller niqab och plaggen är ingen ovanlig syn i våra storstäder. Vi vanliga dödliga måste identifiera oss i tid och otid, medan dessa vandrande tält till och med kan hämta ut paket utan krav på identifikation. På vissa muslimska förskolor bär personalen niqab, något som accepteras eftersom våra styrande låter det passera utan åtgärd – då är det minsann ingen som tänker på barnens bästa.Ibland undrar man vem som egentligen styr det här landet där dubbelmoralen och hyckleriet är vida utbrett – vi är så ivriga att vara alla andra till lags att vi slår knut på oss själva!#onlyinswedenhttps://jyllands-posten.dk/international/Afrika/ECE11500808/Flere-muslimske-lande-forbyder-kvinder-at-skjule-ansigtet/

2 reaktioner till “När till och med muslimska länder förbjuder burka och niqab så undrar jag vad Sverige egentligen sysslar med?

  1. Det är faktiskt så att burka och slöjan är något som de politiskt extrema muslimerna på tvingat nya områden i världen under 1900 talet och 2000 talet. Alltså borde det vara prio ett att Sverige motarbetar det men de är ju goda vänner med Saudiarabien. Så de tiger och låter det sprida sig här också.
    Vissa delar av världen har förlorat sin frihet och det är en skam att svenska politiker står med svansen mellan bena och tiger. Skulle minska flykting strömmarna om dom vågade kräva det i alla länder som vi ger bistånd till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s