Inte ett enda muslimskt land har kritiserat Kina för landets internering av våldsbejakande muslimer – nu stödjer 37 länder Kinas säkerhetstänk

Kina har under året fått motstå mycket kritik för sin internering av våldsbejakande muslimer och det kulminerade i att 22 länder, primärt från den västliga världen, i förra veckan kritiserade Kinas hantering av den muslimska minoritetsbefolkningen uigurerna i Xinjiang i en skriftlig protest.

Nu ger dock ambassadörer från 37 andra länder (däribland Saudiarabien och Ryssland) sitt stöd till Kina genom att skriva: ”Tack vare en målinriktad insats med fokus på terrorbekämpning och omskolning har Kina banat väg för fred och säkerhet i provinsen.”

Intressant och säkert något som vi aldrig får läsa om i svensk media, där vi allt som oftast enbart matas med den ena sidan av myntet!

Ännu mer intressant blir det om vi studerar listan med länder som kritiserade, respektive visar sitt stöd – inte ett enda muslimskt land kritiserade nämligen Kina för hanteringen av muslimer, vilket säger en del!

The 22 countries that criticized China were:
Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Japan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, the Netherlands, New Zealand, Norway, Spain, Sweden, Switzerland, and the United Kingdom.

The 37 countries that supported China were:
Russia, Saudi Arabia, Pakistan, Oman, Qatar, United Arab Emirates, Bahrain, Kuwait, Algeria, Syria, Tajikistan, Myanmar, Nigeria, Philippines, Angola, Belarus, Burkina Faso, Burundi, Comoros, Congo (Brazzaville), Cuba, North Korea, Congo, Eritrea, Gabon, Laos, Somalia, Venezuela, Zimbabwe, Egypt, Togo, Cambodia, Sudan, South Sudan, Turkmenistan, Cameroon and Bolivia.

https://politiken.dk/udland/art7299428/37-lande-st%C3%B8tter-Kinas-internering-og-genopdragelse-af-muslimsk-mindretal

11 reaktioner till “Inte ett enda muslimskt land har kritiserat Kina för landets internering av våldsbejakande muslimer – nu stödjer 37 länder Kinas säkerhetstänk

 1. I Sverige är du inte terrorist förrän du bevisat det.
  Men det Sverige inte vet att kineser och människor från andra länder tycker svenska regeringen är mer odemokratisk än Kina.
  Den svenska regeringen har mycket större kontroll på oss hedliga skattebetalare och utövar mer maktmissbruk för att tysta oss.
  Än för att skydda Sverige från terrorister och andra kriminella .

  Det är istället helt öppet för vem som helst att komma hit och göra vad som helst. Men gud förbjuder om vi svenskar skulle klaga för att flyktingarnas barn skiter på tomten . Då är vi rasister.
  Önskar att alla länder inser att problemen som man har, skapas faktiskt av människorna med fel värderingar och brist på medmänsklighet. Det är ingen rättighet att ta sig till Sverige för att utnyttja svenska kvinnors och mäns hårda arbete för att sko sig och sen att uppföra sig vidrigt och förstöra vårt land.
  Alla olika raser av djur och människor är olika och det är bara svenska politiker som inte fattat det.

  Gilla

  1. Själv använder jag sparsamt ordet demokrati när det gäller Kina för det uppfattas som svenskt ”partidemokrati”, jag föredrar ordet ”folkstyre”. Kina har verkligt fungerade folkstyre. Kinas ambassadör förklarar det här. http://www.chinaembassy.se/eng/sgxw/t1679813.htm Folk i Kina har idag alltså ett reellt fungerande system där dom kan påverka beslut som rör dom, utan journalister som mellanhänder. I grunden. Det finns 9 partier, 8 från demokratitiden 1912 -1949, men man väljer person, inte parti. Personen har till förtroendeuppgift att följa folkviljan, har personligt ansvar, kan kallas till förhör och tvingas lyssna och förklara sig, ändra sig, eller bli utbytt mot någon som lyssnar och följer bättre. Ofta vill dessa förtroendepersoner ha ordentlig majoritet bakom ett beslut, inte bara 50% plus 1 person, utan 2/3. Folk tror inte att det röstas i Kina, verkligheten är att det röstas så mycket att det går en på nerverna ibland. Västerländsk partidemokrati baseras på motsättningar och konflikt. Kinas system på samarbete. Kina hade partidemokrati 1912-1949, det blev otaliga krig och kostade 70 miljoner liv. Kina hade kommunistiskt enhetligt toppstyre 1949 till 1978, som avsågs att vara ”demokratiskt”, det kostade 30 miljoner liv. Nu har Kina steg för steg utvecklat ett styre som inte är centralstyrt utan distribuerat folkstyrt. Någon har liknat det vid en bäckfisk, inget skelett, ingen central hjärna, varje kroppsdel kan tänka själv, och alla delar samarbetar, otroligt flexibel och anpassningsbar, kan ändra färg vid behov. Svensk demokrati är motsatsen.

   Gillad av 1 person

 2. För det första internerar Kina inga muslimer alls, man internerar våldsverkare och terrorister, och det även i områden där 80% av befolkningen är muslimsk, som i Xinjiangs Tarim bäcken. Man internerar dom innan dom utför våldsdåd genom att köra ihjäl folk med lastbilar, knivhugger folk på varuhus, eller skjuter ihjäl 51 personer i en moské. Kan man då säga att Kina bryter mot de mänskliga rättigheterna genom att internera farliga personer innan dom begår våldsbrott? Det gör i alla fall de 22 länderna. I Kina hade Rakhmat Akilov (Drottninggatan), Abraham Ukbagabir (IKEA), och Brenton Tarrant (ChCh) suttit i förvar. Det betyder att omkring 90 personer inte hade dödats, lemlästats eller skadats. Genom att internera tre personer, som då ännu inte hade begått något brott, hade de mänskliga rättigheterna för omkring 90 andra respekteras. Hur vill ni själva ha det. Skall dessa tre ”mänskliga rättigheter” respekteras till efter ni själva eller era barn, släktingar och vänner har dödats, lemlästats eller skadats. Hur hittar man rätt person att förvara i Kina. Den här artikeln förklarar. https://kinarummet.wordpress.com/artiklar/ai-i-kampen-mot-terrorismen/ AI patrullerar nätet, precis som en polis patrullerar gatan. När den hittar något misstänkt rapporteras det. Inget annat rapporteras. På så sätt kan 100% av resurserna fokuseras på att förebygga misstänkta våldsdåd, alla andra personer berörs inte alls. Det är motsatsen till Sveriges massövervakning, som inte fungerar.

  Gillad av 1 person

 3. Det ultimata för de politiskt korrekta måste ju vara att få lov att begrava sina barn efter en terrorattack.
  #somminaföräldrarröstatfårmanvilasaflickan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s