Afghanistan tar flera steg mot fred – snart kanske Sverige kan börja skicka hem de som fått avslag på sina asylansökningar utan aktivister som stoppar utvisningar

Efter nästan 18 år av krig, ser nu Afghanistan ut att ta flera steg mot en annalkande fred i landet. Intra Afghan Dialogue-konferensen i Qatars huvudstad Doha som precis gått av stapeln innefattade afghanska regeringsrepresentanter, kvinnor, talibaner samt medlemmar från det växande civila samhället och tidigt i morse presenterades ett slutligt anförande där man kommit överens om att efterkrigs-Afghanistan ska ha ett islamiskt rättssystem, skydda kvinnors rättigheter ”inom den islamiska ramen för islamiska värderingar” och säkerställa jämställdhet för alla etniska grupper.

Nästa steg är att inleda förhandlingar och Washington hoppas nu att vägvalet ska bestämmas den 1 september, vilket även kommer att innefatta ett tillbakadragande av USA- och NATO-ledda trupper.

Goda nyheter för Sverige med andra ord – det borde betyda att alla afghanska män utan egentliga skyddsskäl som tagit sig över halva jordklotet till bidragsmagneten Sverige, där man kastat passen samt glömt både sin identitet och ålder, snart kan återvända hem igen – vilket även borde ha en avsevärd effekt på prognoserna för anhöriginvandringen de närmaste åren!

Nej just det, jag glömde att vi bor i den ”humanitära stormakten” Sverige, där våra ryggradslösa och fega politiker ger allt till alla utom sina egna medborgare i jakten på godhetspoäng! Att våra styrande skulle börja skicka hem människor till sina egna hemländer för att det är fred är en utopi som heter duga, där Syrien kan fungera som skolexempel efter att landets regering kallat hem folket – någon som hört talas om den repatrieringen?

http://www.arabnews.com/node/1522981/world

taliban.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s