Religiöst ordkrig i helgen som gick – var Jesus egentligen palestinier?

Religion har som bekant varit orsak till många krig historien igenom, men det är inte bara i verkligheten som det kan tända till och i helgen startades ett religiöst krig på sociala medier om Jesus nationalitet och hudfärg.

Den kontroversiella palestinsk-amerikanska aktivisten Linda Sarsour startade internetdebatten genom att i en tweet påstå att Jesus skall anses vara palestinier, vilket fick många att gå i taket.
”Jesus var palestinier från Nazareth och i Koranen beskrivs han ha brun hy och ulligt hår.”

Det tog inte lång tid förrän tweeten hade fått tusentals svar, varav många fördömde hennes kommentar som ignorant eller värre. Vissa ansåg att Sarsour utraderade Jesus judiska identitet och skrev om historien för sina egna politiska syften, medan andra insisterade på att regionen där Jesus föddes hade ett annat namn under den perioden och därför inte kan anses vara palestinier eftersom Palestina inte var namnet på landet under den tidsperioden.

Yair Netanyahu, son till Israels premiärminister, lade sig också i debatten men var inte lika artig.
”Är du dum? På korset ovanför Jesus huvud fanns tecknen
‘INRI’- ‘Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm,’ som på latin betyder – Jesus av Nazareth Judarnas konung! Bibeln säger att Jesus föddes och uppfostrades i Judeen!”

Sarsour svarade sina meningsmotståndare att palestinier är en nationalitet, inte en religion, så när någon säger att Jesus var född i det moderna Palestina så betyder det inte att han inte var jude.

Senare reviderade hon Kristus födelseort från Nazareth till staden Bethlehem, som hon skrev i nutid är “under en brutal militärockupation” och tillade att ”Jesus var judisk. Jesus var semitisk. Jesus var inte vit och blond som alla bilder visar i dagens läge. Han var mörk.”

Kritiken ville dock inte lägga sig och senare avslutade hon diskussionen genom att abrupt deklarera att hon var färdig med Jesusdiskussionen.

Sarsour var en av huvudarrangörerna av 2017 Women’s March i Washington och tidigare ansvarig för Arab American Association of New York, men hon anses vara en kontroversiell person bland vissa konservativa som menar att hon har kopplingar till grupper som predikar anti-semitism och stöd för sharialagar.

https://www.rt.com/news/463676-linda-sarsour-jesus-palestinian/

palestina.jpg

2 reaktioner till “Religiöst ordkrig i helgen som gick – var Jesus egentligen palestinier?

  1. Det är en intressant diskussion vad som avgör vilken folkgrupp man skall tillhöra för visst kan Jesus ha varit en judisk palestinier eller tvärt om.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s