Det är skillnad på folk och folk i det nya Sverige – ett av Akilovs offer utvisas medan kriminella utan medborgarskap får stanna

Den 7 april 2017 körde Rakhmat Akilov en lastbil på Drottninggatan i Stockholm och en av dem som skadades svårt var Iryna som bland annat förlorade sitt högerben. Till en början fick hon tillfälligt uppehållstillstånd för att kunna närvara under rättegången och därefter har hon vid upprepade tillfällen ansökt om permanent uppehållstillstånd. Under måndagen nåddes hon dock av det sista och slutgiltiga beskedet om att Migrationsöverdomstolen inte beviljar prövningstillstånd.
 
Irynas advokat Henrik Hoffman har följt henne sedan attacken på Drottninggatan.
-”Man har väl inte ansett från instanserna att hennes omständigheter är tillräckligt ömmande. Det är väldigt få som beviljas uppehållstillstånd som särskilt ömmande fall, man gjorde om regelsystemet för några år sedan.”
Iryna har nu fyra veckor på sig att lämna Sverige och resa tillbaka till Ukraina. Beslutet gäller även hennes 14-åriga dotter Sofia.
-”Jag sitter här och kan inte ens resa mig sedan beslutet. Jag orkar inte ens prata om det. Min dotter är också helt chockad, jag orkar knappt se på mitt barn. Hon sa: ”mamma, mina kompisar har rest på semester och kommer tillbaka i augusti, jag kommer inte hinna träffa dem”.”
 
Det är väl märkligt att afghaner utan skyddsskäl får stanna på löpande band med en regering som till och med ger dem amnesti för att de fick vänta lite längre på sina besked – dessutom har vi kriminella asylanter som begår mycket grova brott och ändå får stanna i Sverige av ”humanitära skäl” och inte att förglömma alla IS-krigare och deras fruar samt avkommor som vi självklart ska husera i landet.
 
Utöver det har vi alla fall med kompetensutvisningar där Sverige sparkar ut människor som faktiskt tillför något till samhället, bara för att ett papper är fel ifyllt eller andra petitesser som att man missat att ta ut sin semester.
 
Jag blir så innerligt förbannad på sådant här hyckleri – skäms Sverige som gör skillnad på folk och folk! Vart håller alla dessa asylaktivister i ”vistårinteut” och ”refugeeswelcome” hus nu, eller är det bara intressant att stå upp för afghanska pojkar?
 
#onlyinsweden
 
iryna.jpg

En reaktion till “Det är skillnad på folk och folk i det nya Sverige – ett av Akilovs offer utvisas medan kriminella utan medborgarskap får stanna

 1. Man låter canser sjuka svenskar dö för att skydda afganistanska män och terrorister.
  om vi använder pengarna som betalat i skatt till hedliga svenskar skulle varenda en levt ett friskt och välbärgat liv. Men istället används pengar till att finansiera massa kriminella politiker och länder. alla hundratals miljarder vi skickat till Afrika har bara gjort att vi får hit fler ekonomiska flyktingar.
  Klart blir man ledsen och arg när man läser om Irynas fall. Men samtidigt så är det så att alla trafikoffer, våldsoffer
  Och våldtäkts offer inte får någon som helst hjälp av det svenska samhället. Man blir sjuk..förlorar jobbet. Förlorar sjukersättning. Och alla rättigheter man betalat för och utesluts av samhället. Slutar existera.
  De ändå som inte uteslut från sina rättigheter är flyktingarna och deras bidrag.
  I 40 har flyktingarnas rättigheter hela tiden förbättrats markant i Sverige medan
  Svenska folket fått det mycket sämre. Pratade med en flykting förra veckan. Hade fått en bostadsrätt och möbler och allt till köket osv.
  Allt nytt.
  Klagade på bidraget som visade sig vara 2500kr mer än, vad jag och min man får efter 37 är hårt slit.
  Det känns bara vidrigt och kränkande eftersom våra möbler är 30 år gamla.
  Var är den rättvisan och alla ska med som politikerna pratar om. Eller menar dom bara att Alla flyktingar och kriminella ska med

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s