Dansk geolog proklamerar att klimatproblemet är kraftigt överdrivet

Klimatproblemen är kraftigt överdrivna menar professor Jens Morten Hansen, tidigare statsgeolog och chef för Forskningsstyrelsen i Danmark, som i ett debattinlägg i Kristeligt Dagblad argumenterar för att många tongivande debattörer och politiker har en nästan religiös inställning till klimatfrågan. Klimatets huvudroll i den danska valrörelsen grundades enligt Hansen på okunnighet, där man skapade en fruktan för en nära förestående klimatkatastrof som inte existerar i verkligheten.

”De vetenskapliga avhandlingarna talar nu om förväntade klimatförändringar som forskare med klimathistorisk expertis kan visa ligger helt inom de frekventa återkommande naturliga fluktuationerna som vi känner till från de senaste 5000 åren. Vi har alltså sett det förut och varken jorden eller mänskligheten gick under.”

Som färskt exempel kan nämnas bilden av en hundsläde som kör i smältvatten över havsisen utanför Nordgrönland och som slagits upp stort i media (även i Sverige) med rubriker om att Grönlands inlandsis helt kommer att försvinna på bara 800 år om vi inte agerar nu. Men den här situationen uppstår varje vår när havsisen smälter uppifrån och alltid har smält på det viset.

Jens Morten Hansen konstaterar iskallt att Grönlands inlandsis inte smälte bort under den sista mellanperioden, där temperaturen genom flera tusen år var flera grader högre än den som FN:s klimatpanel hävdar att vi nu är på väg mot.

Det här borde publiceras i svensk media där vi ständigt och jämt matas med att jordens undergång är nära på grund av klimatförändringarna. Jag själv var faktiskt lite orolig när jag såg den där bilden med hundsläden förra veckan i kombination med svarta rubriker. Synd att inte fler sunda röster hörs i den svenska debatten!

https://jyllands-posten.dk/international/ECE11491187/Geolog-Uoplyst-frygt-for-klimakrise-prægede-valgkampen/?fbclid=IwAR0jL0elmpSDHIYDG_xzWdjyRFrk9inxYzwVOKe9dtmAQ0WODauUBTD0M28

hansen.jpg

5 reaktioner till “Dansk geolog proklamerar att klimatproblemet är kraftigt överdrivet

  1. Varför säger du att det är ”en sund röst” och hur vet du att han har rätt? Självklart kommer det att påverka klimatet när isarna smälter.Hur är dock oklart för alla inklusive ”sunda röster”.

    Gilla

      1. Det är orimligt att tro att han har tillförlitliga uppgifter om vilka temperaturer som gällde för 5000 år sedan eller för 800 år sedan.Köpt av petroleummaffian!

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s