Det är inte längre patientsäkert – hur många gånger ska vi behöva höra det utan att något sker som förbättrar situationen?

SvD gör ett reportage från en akutmottagning och följer en kirurgspecialist under ett 16-timmars jourpass med kaos, personalbrist och brist på vårdplatser, vilket bara är ett exempel i mängden på hur vårdkrisen i landet breder ut sig och det är inget nytt utan har varit ett gissel i flera år.

”Nu kan vi bara göra det allra nödvändigaste, det är inte patientsäkert” – konstaterandet är verkligen ingen unik situation för just det här sjukhuset utan landets vårdinstitutioner krälar i stoftet och patientsäkerheten sätts på spel dagligen från norr till söder samtidigt som våra politiker hela tiden lovar och lovar trots att inget händer.

Santidigt visar en ny rapport från Sveriges yngre läkares förening (SYLF) att allt fler yngre läkare inte vill fortsätta i yrket,vilket också är illavarslande.

Det känns tryggt att leva i ett land som trots att vi betalar en av världens högsta skatter samt undersökningar påvisar att Sverige är ett av de bästa länderna i världen att bo i, har en välfärd som sakta men säkert raderats ut – men det kuvade folket knyter hellre näven i fickan än att opponera sig högljutt!

#detnyasverige

6 reaktioner till “Det är inte längre patientsäkert – hur många gånger ska vi behöva höra det utan att något sker som förbättrar situationen?

 1. All vård bör koncentreras till stora regionsjukhus där all expertis och alla resurser samlas,vidare bör privat skattefinansierad vård förbjudas.Privat sjukvård stjäl resurser till tveksamma skattefinansierade ingrepp såsom bröstförminskning,penisförlängning och operation av trötta ögonlock.Operationer som är rena skönhetsoperationer.Bort med all privat sjukvård som enbart späder ut redan begränsade resurser.

  Gilla

 2. Googlade på ”Läkare vill lämna yrket” och finner att var tredje läkare läkare vill lämna yrket. För hög arbetsbelastning är det vanligaste skälet. Inte undra på när Sveriges befolkning ökat med 1,6 miljoner sedan milleniumskiftet.
  Praktiskt, vad betyder det för mig? Remissbekräftelsen ”Besöket beräknas ske inom 4,5 mån.
  Nu finns Nationell vårdgaranti som ska ge mig rätt att få tid inom 90 dagar. Vardå? Hur? Resor? Övernattning?
  Känner att mitt värde är mindre än alla människors lika värde trots mina många år som skattebetalare.
  Va f.n får jag för pengarna?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s