Unga män med utomeuropeiskt ursprung tar över tyska fritidsbad med stök, våld samt ovilja att följa regler – nu växer oron för att baden ska bli no-go-zoner

Personalen som arbetar på fritidsbaden i Tyskland ser med växande oro en trend med våld och respektlöshet i utomhuspooler. Det började för ungefär 15 år sedan och har kraftigt intensifierats sedan 2015. Det har kulminerat i en serie med attacker och upplopp, där polisen i de flesta fall identifierat unga män av nordafrikanskt, arabiskt eller turkiskt ursprung som misstänkta. Risken är att utomhuspoolerna snart kommer att förvandlas till ett no-go-område om man inte tar tag i problemen omgående och blir mer effektiva när det gäller regelbrott.
 
Eftersom både Sverige och Tyskland gått i bräschen för ett extremt generöst asylmottagande, finns det många områden där vi kan se likheter länderna emellan – så även problem i simhallar och utomhusbad där det har varit flera incidenter på svenska badhus och fritidsbad de senaste åren.
 
Vad gäller utomhusbad, så beslutade till exempel Halmstads kommun i våras att införa regler om att barn under tolv år inte längre är välkomna utan vuxen till kommunens utomhusbad. Anledningen är förra årets stökiga sommar på Brottets simstadion med många som inte kunnat följa normala ordningsregler. Polis kommer att tillkallas vid misstanke om brott. Även andra utomhusbad i kommunen råkade förra året ut för skadegörelse.
 
#detnyasverige
 
 
bad

4 reaktioner till “Unga män med utomeuropeiskt ursprung tar över tyska fritidsbad med stök, våld samt ovilja att följa regler – nu växer oron för att baden ska bli no-go-zoner

 1. Kommentar från en bekant med erfarenhet:

  ”Jag har också jobbat 30 år som intermittent badmästare på Aq-va-kul i Malmö!
  Det du beskriver i din artikel är korrekt!
  Jag skulle kunna skriva en bok om kaoset gällande mångkulturen som uppstod när badet skulle efterlikna tyska bad med jämlikhet kvinnor och män!
  Mångkulturens kaos infann sig snabbt där sexualiteten från Nordafrika och Mellanösterns män spårade ut helt! Polis fick rycka ut och sära grupper från varandra dagligen!

  Det märkliga var att grupper som omhändertogs var tillbaka nästa dag och gick straffria som inget hade hänt!

  Jag har så mycket historia kring detta!
  Det är nu 15 år sedan jag slutade men ser att det blivet värre då badet flyttade ut till Hyllie!”

  Gilla

 2. Stämmer bra även i Halmstad. Men det är inte bara männen som ställer till massa av problem.
  Tjejerna från Afrika är lika vidriga. Hoppar på barn, kallar vuxna föräldrar för horor. Tränger undan och skrämmer svenska barn.
  Badar med kläder på utan att duscha och luktar illa.
  En arabisk kvinna slängde en bajs blöja i lilla bassängen försökte tvätta av den i bassängen. Man fick stänga av och sanera den. Kostade väldigt mycket.
  Många bekanta med barn har i flera år inte gått till de kommunal badhusen eller stränderna för alla är upptagna av flyktingarna. Som tror att det är deras egendom.
  Badvakterna som kommunen anställt är också från deras länder och säger och gör inget.
  Som funktionshindrad får du inte korsa bassängen men som flykting kan du hoppa på simmande barn och vuxna. Sparka och slå andra och komma undan med utan några påföljder alls. Men den som blivit skadad kallas för rasist och känner sig inte välkommen.
  min 6 åriga dotter som skulle lära sig simma i stora bassängen blev påhoppad av fyra afrikanska tjejen. Jag sträckte mig för att rädda henne. Fick spark i ansiktet och blev kallad för hora.
  Och de anklagade mig för att puttat dem. Men de sprang och hoppade på mig och min dotter.
  Men jag är inte förvånad för ser man hur de uppför sig i sina hemländer och kaoset det de leder till. Så kan man väl inte förvänta sig något annat än att kaoset kommer hit! Och vi får betala för det ekonomiskt men även med vår frihet.
  Alla kommer hit för att få ett bättre liv och Frihet men de förstör våra liv och tar vår frihet.

  Gilla

 3. Var förra året en vecka på semester i Kroatien. De har inte tagit emot några flyktingar. Det var tyst . Skönt och fridfullt att simma i deras bassänger. Ingen som hoppar. Skriker eller springer runt och förstör för alla andra.

  Men här i Sverige är det de utländska och vilda utan uppfostran som sätter normer och regler. För de styrande har tappat kontrollen totalt.

  Gilla

 4. Sveriges och Tysklands generösa inv politik ligger bakom dessa ”oroligheter ”. De skapad sv män från en kultur där män ovh kvinnor hålls åtskilda . Varför tiger FI om detta ?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s