För första gången på länge var jag mållös eftersom det jag eftersträvar inte existerar

Igår fick jag frågan om vem jag skulle vilja se som statsminister i Sverige – en fråga som helt tog mig på sängen för jag insåg att jag inte hade något svar.

I min värld finns det nämligen ingen i dagsläget oavsett partibeteckning som är tillräckligt kompetent för att axla det ansvaret och den insikten lämnade mig ingen ro!Det finns givetvis olika grader av helvetet, men i praktiken förtjänar ingen av de åtta riksdagspartiernas partiledare att föräras ledartröjan.

Almedalsveckan har snart passerat och även om man i år gjort sitt bästa för att se till att det likt tidigare år inte ska framstå som en dyrköpt skattefinansierad firmafest som mest påminner om en intern klubb för inbördes beundran, så är det i det stora hela inte särskilt många svenskar som bryr sig om spektaklet.

Media rapporterar givetvis flitigt och de som är väldigt politiskt intresserade sitter antagligen som fastnaglade framför livesändningarna när talen hålls, men gemene man ger ärligt talat blanka fan i vad politikerna orerar om från scenen, så man borde ta sig en funderare över vad detta kostsamma evenemang egentligen ger medborgarna.

Trots att det varken är valår eller att dessa enskilda personer kan påverka särskilt mycket, så lovar partiledarna ändå guld och gröna skogar till befolkningen om allt de ska satsa på samt hur bra det ska bli för alla grupper i samhället. När då kan man fråga sig – efter år 2022 och vad är egentligen syftet med detta, förutom att öka på sin egen popularitet genom att bygga dessa evinnerliga luftslott?

Det är inte första gången jag säger det, men jag kvarstår vid att Almedalen borde läggas ned eller att partierna samt näringslivet betalar för kalaset ur sin egen kassa istället för att belasta den redan hårt sargade skattekistan!

På ett sätt är jag glad för att det är långt till 2022, för svensk politik behöver genomgå en reformering samt många partitoppar bytas ut för att återuppbygga mitt förtroende för svensk politik samt utkristallisera en lämplig statsministerkandidat med intakt ryggrad!

thomas

En reaktion till “För första gången på länge var jag mållös eftersom det jag eftersträvar inte existerar

  1. En knivig fråga inte lätt tror EU har makten nu hoppas de inte tar över helt!
    Innan 1994 kunde vi själv bestämma nu sitter Sverige i klorna på globallisterna blir kul att se vad Nyamko kan eller hon blir en dagslända i L?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s