Nicki Minaj ska uppträda på festival i Saudiarabien vilket skapat upprörda känslor – inte minst bland saudiska kvinnor

Idag meddelade Saudiarabien att Hip Hop-artisten Nicki Minaj, troligen mer känd för sina provokativa och lättklädda framträdanden samt sexiga låttexter än för sin sång/rap, ska framträda i det ultrakonservativa kungadömet vid Jeddah World Fest den 18 Juli.
Konserten som i enlighet med Saudis lagar är alkohol- och drogfri, är öppen för personer som är minst 16 år gamla och kommer att gå av stapeln i King Abdullah Sports Stadium i Red Sea city.
Reaktionerna på sociala medier sträckte sig från chock till kritik och besvikelse.
I en video som postades på Twitter och har visats över 37.000 gånger, anklagar en saudisk kvinna iförd en lössittande slöja den saudiska regimen för att vara hycklare som bjuder in Minaj för att uppträda men samtidigt kräver att kvinnor som går på konserten måste iklä sig den heltäckande kappan abaya samt helst täcka sitt hår och ansikte.
-”Hon kommer skaka sin rumpa och alla hennes sånger är oanständiga samt handlar om sex och skaka rumpa. Sedan säger ni till mig att jag ska bära abaya. Vad i helvete?”
Enligt de ansvariga ska konserten sändas globalt och följas av MTV. Andra artister som kommer uppträda är den brittiska artisten Liam Payne (som också har en del sexosande låttexter) samt den amerikanska DJ:n Steve Aoki.
Under de senaste månaderna har kungadömet haft besök av flera kända artister som uppträtt inför publik – Mariah Carey, Enrique Iglesias, Black Eyed Peas, Sean Paul samt DJ:s som David Guetta och Tiesto.
Jag håller med i kritiken för visst blir det lite dubbelmoral att låta halvnakna kvinnor stå på scen och stöna om mäns genitalier, samtidigt som kvinnorna i publiken måste täcka sig från topp till tå!
niki

5 reaktioner till “Nicki Minaj ska uppträda på festival i Saudiarabien vilket skapat upprörda känslor – inte minst bland saudiska kvinnor

  1. Silicon är onaturlig substans, men människor har alltid haft fettisher. Vissa gillar att gnida sig mot läder, andra är onaturligt besatta av mat och andra idioter går igång på bombliberalerna och andra partier som stödjer det mest krigsbrottsliga landet som någonsin existerat på planetens yta.

   De tycks njuta av lemlästade barn och tanken på barn som missbildade leker i radioaktivt damm skapat av USA.

   De ska prompt gnida sig i en amerikansk bil eller gnida sig mot amerikanskt föråldrat luftvärn, eller vara med och gnida sig mot drönare som ska säljas till diktaturen i Saudiarabien.

   Silicon och skaka rumpa får i sammanhanget anses vara en mild fettish. De som är ofrivilligt iförda hucklen och klagar på denna lilla fettish är naturligtvis jubelidioter, eftersom detta kan vara en väg bort från det sekteristiska elände som drabbat dem själva och stackars lemlestade barn i Jemen, där svenska drönare släpp sin last, till hurraropen hos en stor del av Sveriges idiotiska befolkning, som även stöttat extrema sekteristiska krigsförbrytare som attackerat Syriens demokrati.

   Människor med Downs syndrom får i jämförelae anses vara intelligenta. De förstår sitt eget tillstånd. Sveriges verkliga jubelidioter gör i allmänhet inte det.

   Gilla

 1. Dags att börja skiva nästa kapitel av människans utveckling. Historien, Australopithecus ramidus – Australopithecus afarensis (Lucy) – Australopithecus africanus – Australopithecus robustus – Homo habilis – Homo erectus – Homo sapiens neanderthelensis (Neandertalarna) – Homo sapiens sapiens, ett utvecklingsstadium vilket vi nu lämnar och blir nog Homo simiae hominem (För den som är intresserad, simiae hominem är latin och betyder ”apmänniskan”)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s