Alitalia anklagas för rasism och blackface efter ny reklamfilm med Barack Obama

Det italienska flygbolaget Alitalia anklagas för rasism efter att en icke färgad skådespelare porträtterade den före detta amerikanska presidententen Barack Obama.
 
Reklamfilmen som var rätt så rolig tycker jag, saluför en non-stop flight från Rom till Washington DC och företaget gjorde en serie med videos för sociala medier för att marknadsföra rutten. Varje film innehöll framträdanden av fyra amerikanska presidenter: Abraham Lincoln, George Washington, Donald Trump och Barack Obama.
 
Reklamkampanjen som använder hashtaggen #WhereIsWashington, skapade ingen stor respons tills det var  Barack Obamas tur att hitta flighten till Washington. I videon framträder nämligen en skådespelare iförd kraftig svart/brun-makeup för att se ut som en afroamerikan med näsa, mun och läppar som ändrats för att likna en svart man.
 
Kritiken lät inte vänta på sig och Alitalia anklagades för rasism och blackface, men skrev i ett uttalande på Facebook att folk ”överdrev” när de kände sig kränkta av reklamen.
 
Jag tycker personligen att de lyckats bra med att få skådespelaren att se ut som Obama och förstår inte kritiken som jag kan hålla med om är överdriven.
 
Man kan fråga sig om vissa människor inte har något bättre för sig om dagarna än att hitta saker att känna sig kränkta över? Igår var det Nike-skorna som drogs tillbaka på grund av att några kände sig kränkta av flaggan bak på skorna och idag är det blackface i en reklamfilm – vad är det imorgon? Så tröttsamt…
 
 
barack

En reaktion till “Alitalia anklagas för rasism och blackface efter ny reklamfilm med Barack Obama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s