Rekordmånga skjuts ihjäl i det gängrelaterade våldet – Sverige är det svarta fåret i en europeisk jämförelse och Jerzy är svarslös

Dödsskjutningarna i Sverige fortsätter som bekant att öka och hittills i år har det skett 132 skjutningar, varav 21 dödsskjutningar, i hela landet. Skjutningarna började förekomma för ungefär tio år sedan och allas vår egen expert Jerzy Sarnecki har inga svar på varför Sverige sticker ut i statistiken.
-”Det intressanta är att problemet med skjutningar och sprängningar är unikt för Sverige, trots att de förhållanden som genererar den här typen av problem – exempelvis utanförskapsområden, integrationsproblem och narkotikahandel – inte är det. Sverige är inte unikt när det gäller stor invandring eller misslyckad integration, ändå förekommer dödligt våld med skjutvapen inte på samma sätt i till exempel Danmark, Frankrike, Nederländerna eller Tyskland. Varför det händer just i Sverige är svårt att svara på. Av någon anledning har våldsamma subkulturer fått fäste i Sverige och lett till en våldsspiral. Det kan vara tillfälligheter som leder till den utvecklingen. Det kan vara några unga män som får för sig att agera och så sprider det sig till andra grupper och till resten av landet.”
 
Enligt Svenska dagbladets nordiska kartläggning från 2017 är Sverige det land i Norden där flest personer skjuts till döds, men läget i Sverige är extremt även i en europeisk jämförelse.
 
Enligt studien ”Increased Gun Violence Among Young Males in Sweden” från 2018″, som Sarnecki är medförfattare till, har dödliga skjutningar bland unga män blivit mer än dubbelt så vanliga i Sverige som i jämförbara länder i Europa, bland dem Finland, Storbritannien, Tyskland, Danmark, Norge och Frankrike. Rapporten visar att det ofta är personer med invandrarbakgrund som utsätts och utsätter andra för skjutvapenvåld.
 
Enligt Sarnecki är det inte den invandring som skett under de senaste åren som kan kopplas till problemet, utan den invandring som skedde på 1990-talet.
-”Det handlar om människor som bott i Sverige en längre tid eller till och med är födda här, men inte har sugits in i det svenska samhället.”
 
Enligt kriminologen Sven Granath, är orsakerna till det ökade skjutvåldet fler illegala vapen och större narkotikahandel. Sedan Öresundsbron öppnade år 2000 har det blivit lättare att ta in illegala vapen till Sverige.
 
Detta håller dock inte Sarnecki med om – vapnen kunde lika lätt nås och användas i till exempel Tyskland och Danmark, men gör det inte.
 
Utan att vara särskilt påläst i ämnet tycker jag att man kan skönja två uppenbara slutsatser:
 
1. Öppna gränser genererar fritt inflöde av vapen, droger, traffickingoffer och potentiella terrorister – varför har man då fortsatt med att ha icke existerande gränskontroller istället för att införa strikta gränskontroller på riktigt? Just det – resursbrist och så kostar det för mycket!
 
2. Om det svart på vitt framgår att man misslyckats med integrationen av tusentals människor sedan flera decennier tillbaks som lever i utanförskap och där alltför många valt den kriminella banan, vilket genererar en rejäl belastning på samhället samtidigt som det skapar ett otryggt land, kan man fråga sig varför Sverige fortsätter att vrida på kranen och välkomna hundratusentals nya migranter när man vet vad konsekvenserna kommer att bli om några år?
 
Är det för mycket begärt att kräva av våra politiker att de börjar använda sitt sunda förnuft istället för att bygga vidare på redan existerande problem?
 
Det som stör mig mest är att våra styrande, oavsett färg på regeringen, har känt till det här länge men inte agerat!
 
#onlyinsweden
 
jerzy

7 reaktioner till “Rekordmånga skjuts ihjäl i det gängrelaterade våldet – Sverige är det svarta fåret i en europeisk jämförelse och Jerzy är svarslös

  1. Men i Sverige är ju alla jämlika enligt order från eliten och regeringen, ändå har landet den högsta mordfrekvensen. Något stämmer inte där, även om vissa är mer jämlika än andra.

   Gillad av 1 person

   1. Enligt Credit Suisse och Lars Bern har 90% av svenska medborgare förlorat förmögenhet de senaste tre decennierna, oavsett vilken färg den välbetalda politikeradeln har skyltat med. 10% har blivit rikare. 1% allra mest. Så någon jämlikhet har de inte skapat. Tvärtom.

    Internt har psykopaterna, som skor sig på idioterna i Socialdemokraterna, enligt säker källa, motiverat besluten med ”Nu när vi är med i EU så måste vi EU-anpassa oss”. Samtidigt är nu hela spektrat av överbetald politikeradel för EU i Riksdagen. Klart att ojämlikheten sannolikt kommer öka och mordfrekvensen kommer stiga tills idioterna börjar rösta rätt och vi går ur EU och sänker den arbetslöshet som det EU-vurmande etablissemanget vill ha, samt fördelar arbete och förmögenhet mer rättvist i samhället. Då finns det heller ingen större anledning för svaga att ta till droger när de känner sig som fölorare, heller ingen större anledning att bli kriminell och då sjunker sannolikt mordfrekvensen.

    Gillad av 1 person

   2. Oavsett vad udda åsiktsspridare som Credit Suisse och Lars Bern tycker så hade vi större skillnader netto på 50 och 60 talet, men inga mord av idags mått. Inte heller idag har vi några mord utförda av de folkkategorier som bebodde Sverige då, traditionella genuina svenskar. Morden utförs exklusivt av udda kulturer som svenska politiker bjudit in och som anlänt på senare tid. Troligtvis som ett resultat av att dom vill öka klyftorna genom brott och narkotika handel, och lyfta sin egen nivå och rikedom till högre nivå än andra. Om vi ser till netto klyftorna idag, alltså efter skatter och bidrag, existerar dom knappast i Sverige idag, medan dom tidigare fanns. Alltså motsäger det teorin att klyftor skapar våld. Snarare är det motsatsen, utjämning, alla skall vara lika och ingen får ha det bättre än någon annan, som skapar våldet för vissa kulturgrupper vill då lyfta sig själva över den statligt påbjudna medelnivån. SÄPO chefen sa i veckan att vi kommer att få se detta våld och skjutningar under 5 till 10 år. I USA fortgår dom efter 243 år. Min egen uppfattning är att våldet och skjutningarna kommer att pågå i 500 till 1,000 år, om inga nya våldsbenägna kulturer bjuds in. Med ständigt pågående massinvandring tror jag Sverige nu har skapat ett mycket stabilt tillstånd av våld och skjutningar.

    Gilla

   3. Skillnaden är väl att en större andel människor på den tiden uppfattade att samhället gick från sämre till det bättre, att samhället blev rättvisare och att alla upplevde att de hade en chans genom att deltaga positivt och konstruktivt. Det tycks inte längre vara fallet. Samhället går mot lägre välfärd, högre hyror och lägre löner för flertalet. De som beter sig lagligt förlorar och de som är kriminella eller omoraliskt tar för sig blir vinnare, på de laglydigas bekostnad, i denna EU-högerpolitik.

    Jag är väl den ende som erbjuder ett fullgott alternativ att rösta på, som jag ser det. Jag företräder ett parti som fördömer massimporten av människor som saknar asylskäl, samt förespråkar sekularism som avskaffar sekterismen, samt fördömer ojämlikheten som skapar drogproblem och hög mordfrekvens enligt vetenskapliga metastudier.

    Det enda argumentationsfelet mot mitt parti är ”ad populum”, d.v.s. att miljoner flugor inte kan ha fel, skit smakar gott. Alla partier har varit nya och små till att börja med precis såsom alla stora träd har varit frön. Man måste vattna dem, plocka bort ogräs, plocka bort parasiter och ge dem näring så fungerar tillväxten av dem.

    Gilla

 1. kriminella människor flyr sina länder för att slippa fängelsestraff och söker asyl i Sverige med miljoner på fickan. Och svenska staten betalar dem och deras familjer en fristad och ett nytt liv med falska papper.
  Vi svenskar är de enda folket som inte kan bli flyktingar för skulle inte få ett glas vatten i andra länder.
  Hur många irakier och iranier har ni som grannar som sökt asyl i Sverige för de är förföljda av sin regering.
  Anledningen de är eller har varit vapenförsäljare. Efter 10-12 år i Sverige skryter de om det. Hur många unga män har i arabländerna knarkat , sålt vapen och flyttat runt, innan de hörde att män som låsas vara under 18 kan få asyl i Sverige utan att uppge rktiga namn, ålder eller var de kommer ifrån.
  Ingen annan Svensk skattebetalare hade fått en krona om vi inte uppget , när vi var på toa ens. Helt kontrollerade och plundrade på varje öre är vi Svenska folket. Medan flyktingarna räcker med att säga att de är flyktingar, så köper staten dem ett tio års försprång mot svenska folket. Då menar jag dem får bostad, möbler, kläder, mat. Lyxvaror som mobiler, bilar och alla små saker som svenska ungdomar efter gymnasiet och högskolan behöver minst tio år av avbetalningar och lån att skaffa.
  Men vi får inte glömma att de får pension om de säger att deras föräldrar är döda. Alltså illigala afghanistanier
  Som inta angett sitt riktiga namn och ålder får pension för sina föräldrar som han/hon påstår är döda. Som myndigheterna inte kan eller orkar kontrollerar. Notan är nu över en miljard för ensamkommande.
  Det är som svenska män skulle få pension för sin döda föräldrar utan att säga sitt namn.
  Det skulle våra politiker säga är löjligt och absurt, men det är vad försäkringskassan och våra politiker gör nu.
  Att de inte fattar de visar att de saknar allt vad hör till sunt förnuft.

  Gillad av 1 person

  1. Det är makabert. Detta kan inte förklaras genom höger eller vänster, men måste förklaras genom att politikeradel och myndigheter antingen är korrumperade eller dumma i huvudet, vilket givetvis är närbesläktat.

   Men vad som är mer beklämmande är att det finns en förklaring till att folk röstar för det här. De är massmedialt inducerade in i en masspykos att rösta för det här, har två psykiatriker meddelat mig, men ändå, när folket blir upplysta om den evidenta sanningen av välmenande människor, så kan de inte slita sig från masspsykosen och de kan inte ratta in alternativa kanaler som evidensbaserar vad de skriver med trovärdiga källor och vetenskapliga rapporter.

   De kan inte göra rätt eftersom de inte tänker på ett riktigt sätt och inte försöker vara sanna. De är inte motiverade att veta sanningen, bara veta vad alla andra läser och tror.

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   Medveten lögnaktig hjälplöshet gäller i princip 99,9999% av folket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s