Räddningsbåt med migranter struntar i Salvinis förbud – ämnar lägga till i Lampedusa men Salvini svarar i vanlig ordning med ord och inga visor

En tysk välgörenhetsbåt från Sea Watch International som seglar under holländsk flagga och har räddat 42 migranter utanför Libyens kust, trotsar den italienska inrikesministern Salvinis order genom att ta sig in på italienskt vatten.

Båten har de senaste 14 dagarna åkt fram och tillbaka utanför italienskt vatten, men nu tog kaptenen beslutet att angöra land med hänvisning till migranternas kritiska tillstånd.

Kort efter att båten äntrat italienskt farvatten, skickade kustbevakningen ut båtar från Lampedusa.

Salvini skrädde inte orden i ett första uttalande:
-”De tillåts inte att angöra hamnen, jag är redo att skicka polisen…. det här gör mig galen (eller hur man nu översätter ”this has broken my balls”).”

I ett senare uttalande kallar han båten ”laglös” och menar att Rom uppmanat den holländska regeringen att ta ansvar för migranterna.
-”Jag kommer inte ge tillstånd till någon att ta sig in… Vårt tålamod är slut. Nederländerna måste svara. Ingen kommer att få komma in såvida inte någon tar dem till Amsterdam, Berlin eller Bryssel. Jag har fått nog av detta!”

Enligt uppgift ska flera tyska städer vara villiga att ta emot migranterna.

Helt rätt av Salvini, men man blir så trött på övriga – förstår de inte att det är en ond cirkel som de bidrar till att hålla vid liv? Europa sänder hela tiden signalen att vi tar emot dem som lyckas ta sig över Medelhavet helskinnade – klart som korvspad att folk kommer fortsätta att försöka i en aldrig sinande ström, varav flertalet kommer dö på kuppen!

Hade Europa gett kalla handen över hela linjen och istället uppmanat båtarna att enligt internationella regler köra tillbaka migranterna till Libyen, skulle det rätt omgående framgå att det inte längre finns någon vits för migranterna att fortsätta försöka och heller ingen marknad för människosmugglarna. Europas ledare måste nu följa Italiens exempel och peka med hela handen!

Jag är förvånad över att Sverige inte redan skickat Herkulesplanet efter migranterna! 🤔

#börjatänkamedhuvudetframförhjärtat

https://www.aljazeera.com/news/2019/06/refugee-rescue-ship-defies-salvini-enters-italian-waters-190626181613075.html

En reaktion till “Räddningsbåt med migranter struntar i Salvinis förbud – ämnar lägga till i Lampedusa men Salvini svarar i vanlig ordning med ord och inga visor

  1. ”this has broken my balls” är samma uttryck som ”giving me a really hard time”, ”gör det djäv***t svårt för mig”, ”ställer till problem”, ”ställer till svårigheter”. På italienska heter det ”questo mi ha rotto le palle”, och är ett favorituttryck som den italienska maffian har myntat för att uttrycka sin ilska över när myndigheterna kommer i vägen för dom. Maffian har även implanterat uttrycket i USA.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s