Varför är det bara Sverige som promotar hijab i barnprogrammen?

Hotellets TV-utbud bjuder på engelska, tyska och spanska kanaler med många barnprogram, men det är slående hur flickor i hijab lyser med sin frånvaro!Dessa länder har precis som Sverige många muslimska invånare, men av någon anledning promotar man ändå inte slöjbärande flickor, som numera är kutym i svenska barn- och ungdomsprogram. Är dessa länder rasister och bakåtsträvare som diskriminerar en stor del av befolkningen eller handlar det snarare om sunt förnuft?Självklart ska man inte lyfta fram kvinnoförtryck och tvång eller för den delen sexualisera små flickor – särskilt inte i barnprogram i något sjukt försök att normalisera att barn ska ikläs hijab redan i unga år. Men i Sverige måste vi ta ”hänsyn” till alla oavsett om det handlar om att barn far illa – bedrövligt!#onlyinsweden

2 reaktioner till “Varför är det bara Sverige som promotar hijab i barnprogrammen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s