Kvinna som sköts i magen åtalas för vållande till annans död efter att det ofödda barnet dog medan den som avfyrade skottet går fri

Det är inte helt lätt att ta ställning i det här fallet som rönt stor uppmärksamhet i Alabama, USA. Det handlar om 27-åriga Marshae Jones som i december förra året var gravid i femte månaden när hon hamnade i ett bråk utanför en affär. Bråket handlade om det ofödda barnets far och Jones blev sedermera skjuten i magen. Hon fördes till sjukhus, men förlorade barnet.

23-åriga Ebony Jemison som avlossade skottet stod åtalad för dråp, men juryn valde att fria henne och istället fälla Jones för vållande till annans död.

Poliskommissarie Danny Reid vid Pleasant Grove-polisen, menar att det enda offret här är det ofödda barnet. Jones ska ha startat bråket och fortsatt bråka vilket resulterade i att barnet, som litade på att modern skulle skydda det, avled.

Rättegången har skapat debatt och handlar om såväl abortlagar som det faktum att Jones var färgad.

Självklart var det dumt av Jones att starta ett bråk och driva på det när man är gravid, men samtidigt räknade hon nog inte med att hennes motståndare skulle dra upp ett vapen och avfyra det.

Hur mycket ansvar kan åläggas någon som är gravid och ansvarar för ett liv i magen?

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/alabama-woman-shot-unborn-baby-manslaughter-court-marshae-jones-shooting-fight-a8976946.html

3 reaktioner till “Kvinna som sköts i magen åtalas för vållande till annans död efter att det ofödda barnet dog medan den som avfyrade skottet går fri

  1. Det ofödda barnet har hittills inte haft några som helst rättigheter i vårt livsfientliga samhälle.Det är dags att ofödda barn betraktas som individer och att de skall omfattas av lagar.Den som orsakar ett ofött barns död skall därmed straffas djävligt hårt.Bra att man tar upp frågan och jag har väntat länge på detta.Lite fel dock att modern skall straffas men man får väl börja i någon ände.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s