Muslimska kvinnor bröt burkaförbudet i Frankrike vilket skapar debatt

En grupp muslimska kvinnor trotsade i söndags burkaförbudet i Frankrike genom att besöka en allmän pool i den franska staden Grenoble iklädda burkinis, i en protest inspirerad av civilrättsaktivisten Rosa Parks.

Protesten som kallas “Operation burkini” lanserades av medlemmar i gruppen ”Citizen Alliance of Grenoble” förra månaden som en protest mot vad de anser vara deras rättigheter som kvinnor. Enligt ett Facebookinlägg bar sju kvinnor burkinis och fick stöd av 30 supportrar.
De tillbringade en timme i poolen och efteråt blev de utfrågade av polisen samt fick böta 35 EUR för att ha brutit mot poolens regler.

Över 600 muslimska kvinnor ska ha skrivit under en petition där man uppmanar Grenobles borgmästare Éric Piolle att reformera reglerna för publika pooler eftersom det medför att många mödrar inte kan besöka poolerna med sina barn om de bär burkini.

Matthieu Chamussy, en medlem av Frankrikes högerparti Republikanerna, svarade på protesten genom att uppmana Piolle att agera och skrev på Twitter: ”Politisk islam gör framsteg hela tiden – vad kommer du att göra åt det?”

Även andra protesterade mot aktionen på Twitter och en användare skrev:
”#Burkinin hör inte hemma i Frankrike där kvinnor och män har samma värde.”

En annan skrev:
”Som algerisk student anser jag att #burkini inte hör hemma i den franska republiken och det muslimska sanhället måste respektera lagarna i det här landet.”

Intressant debatt som befinner sig på en helt annan nivå än i Sverige, där vi inte ens vågar förbjuda slöja på barn i skolan trots att det såväl kränker flickorna som inskränker deras frihet, samtidigt som man sexualiserar små barn!

Att våra politiker inte har kurage nog att införa burkaförbud i Sverige är mycket beklagligt, eftersom det är en säkerhetsrisk att inte veta vem som döljer sig under skynket, för att inte tala om vad de kan tänkas förvara närmast kroppen.

#onlyinsweden

https://www.independent.co.uk/life-style/women/burkini-ban-swimming-pool-muslim-women-france-a8972706.html

4 reaktioner till “Muslimska kvinnor bröt burkaförbudet i Frankrike vilket skapar debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s