En partiledares styrka sitter varken i hudfärgen eller könet

En oenig valberedning föreslog tidigare idag Nyamko Sabuni som ny partiledare för Liberalerna. Sabunis motståndare Ullenhag har dock inte kastat in handduken och på fredag avgörs det på riktigt.

Många skribenter och analytiker som lyfter fram Sabuni som det bästa alternativet verkar dock snöa in på att hon är kvinna och svart, vilket enligt mitt tycke förringar hennes person.
Den som väljs till partiledare eller annat viktigt uppdrag bör utses på grund av sin kompetens och erfarenhet – allt annat torde vara av mindre betydelse.

Att Liberalerna är på fallrepet samt riskerar att hamna under riksdagsspärren beror på partiets politik och det är där man måste tänka om för att locka en bredare väljarskara – det är inget som en partiledare, oavsett kön och hudfärg kan ändra på!

5 reaktioner till “En partiledares styrka sitter varken i hudfärgen eller könet

 1. Säga vad man vill men hon är den färgstarkaste partiledarkandidaten och då menar jag inte hudfärgen.Ullenhag är blek i jämförelse.Hoppas att hon blir vald.

  Gillad av 1 person

 2. Nyamko Sabuni är en liberal i den ursprungliga meningen, att individen ska få bestämma över sin egen livsföring och ha ansvar för sina handlingar.
  Majoriteten av partitoppen är socialister som aktivt tycks arbeta för partiets undergång, förmodligen utan att förstå det, och vill givetvis inte ha henne åter i partitoppen efter att de manipulerat bort henne en gång.
  Sabuni har både intellektuell och verbal förmåga att leda partiet ( och skulle förmodligen vara en utmärkt statsminister! ) till framgång om hennes politiska grundidéer släpps fram i partiledningen.
  Jag har saknat Sabuni i den politiska hetluften, ingen debattör går säker för hennes kunskap och retoriska förmåga och välkomnar hennes återkomst – även om jag kanske inte röstar på L för det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s