Sverige borde dra sig ur spelet om OS

I en tid när Sverige blöder och de flesta skattebetalare börjar surna till för utgiftsposterna som hela tiden byggs på utan att medborgarna får den återbäring som man förväntar sig, verkar det fullkomligt befängt att belasta folket ytterligare med ett kostsamt OS – särskilt när prognoserna pekar på att notan kommer saltas rejält!

Det är inte särskilt förvånande att våra styrande ställer sig bakom detta med tanke på att de aldrig har medborgarnas bästa för sina ögon, men att kungahuset visar sitt stöd har jag dock mindre förståelse för. Det enda rätta hade varit att ta avstånd från hela upplägget och istället kräva att Sverige drar tillbaka sin ansökan.

Det är lätt att slösa med andras pengar när man själv inte är med och betalar! 👎
______________________

”Sju miljarder – så mycket kostar enbart säkerheten vid ett vinter-OS i Stockholm/Åre, enligt en uppskattning. En nota som staten, det vill säga vi skattebetalare, kommer att få stå för enligt sponsringsexperten Christer Wohlin.

Flera ekonomer Expressen talat med delar uppfattningen att OS-budgeten inte håller.
–Jag tror inte att det finns en chans, anser Tommy D. Andersson, professor i företagsekonomi.”

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/dinapengar/skattebetalarna-far-sta-for-notan/

9 reaktioner till “Sverige borde dra sig ur spelet om OS

 1. Jag tycker att det är bra att det satsas på ett OS. Det mesta pengar som satsas där stannar inom landet till skillnad från riskkapitalister som drar till Saudi med skolpengen.Vi skall satsa på utbyggnad av det offentliga Sverige och där ingår en satsning på höghastighetståg.Bakåtsträvarna resonerar som du.Bättre att satsa inom Sverige och järnvägsräls och idrottshallar är svåra att ta med sig till Saudi.Tillsammans bygger vi Sverige starkt och alla får vara med och betala men nästa generation skall väl få något bra från oss.Det är nog delvis en myt att Sveriges finanser är så dåliga.Fastighetsskatten kan återinföras på riktigt,förmögenhetsskatten likaså och arvsskatten.Alliansen gjorde bara kaos för vårt land.Det var väldigt bra tills de skulle förstöra.

  Gilla

 2. Att satsa på OS och tro att ett genomförande av dessa mastodontspel skulle vara bra för Sverige är som att tro att invandring till Sverige är något positivt. Det görs inga konsekvensanalyser. Det är ju ”känslor” som gäller.

  Gillad av 1 person

  1. Förklara vad det är som är dåligt för jag kan inte se mycket negativt med det.Utländska turister kommer hit och spenderar pengar och genererar skatteintäkter och de pengar som staten får stå för går minst sextio procent tillbaka som skatt.Det är nog istället bakåtsträvarna som saknar insikt och reagerar känslomässigt.
   #känslostyrda bakåtsträvare

   Gilla

   1. Vilket eller vilka OS (sommar/vinter) har gått med vinst för värdlandet -staden? Hur mång av dessa arenor som byggs enkom för dessa spektakel överlever efter att spelen avslutats?

    https://entertainment.howstuffworks.com/10-olympic-games-bankrupted-host-countries.htm

    https://www.cnbc.com/id/34844120

    https://www.theguardian.com/cities/2017/jul/27/london-olympic-park-success-five-years-depends

    Hur var det med fotbolls-VM i Brasilien? Samma slöseri med samhällets resurser för några veckors användande. .

    Gillad av 1 person

   2. Bakåtsträvarna har bara tittat på kostnader.Man måste också titta på intäkter för att få en rättvis bild.Naturligtvis kostar det inledningsvis men som det står i artikeln så består de positiva effekterna efter ett OS i flera decennier.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s