Jag har ledigt från Sverige

Strandliv på Mallis med barnen är vad som står på programmet den närmaste veckan, men lite koll på nyhetsflödet kommer jag nog ha ändå. Scrollade svenska nyheter imorse och såg direkt misären – mordbrand, misshandel och skottlossningar. Gud så skönt att vara långt därifrån om än för en kort period – man förstår verkligen att folk tar sitt pick och pack för att flytta från Sverige som allt mer upplevs som ett förlorat land.Jag beklagar verkligen inte att jag slipper se våra politikers galna uttalanden eller läsa om deras beslut som aldrig baseras på sunt förnuft.Här finns inga flickor och kvinnor i slöjor, hijabs samt heltäckande kläder, inga no-go-zoner, inget kvinnoförtryck, inga groteska problem med hederskultur och inga böneutrop – bara vanliga européer. Visserligen befinner jag mig på en turistort, men skillnaden är märkbar så fort man lämnar Sverige. Det räcker att åka till Danmark för att uppleva olikheterna med Sverige som verkar sträva efter att bli ett nytt kalifat och människor som besökt länder i Mellanöstern säger att det är fler som bär slöja i Sverige än i vissa länder som lyder under islam.Det är egentligen helt sjukt att Sverige som en gång i tiden klassificerades som ett av de mest sekulära länderna i världen numera svämmar över av religiösa symboler och attribut – till och med på små barn som knappt lärt sig gå!En bekant brukar alltid säga att det bästa med att resa är att komma hem igen och en gång i tiden höll jag med honom – numera är det dock förknippat med ångest att behöva återvända hem till ett otryggt land som står i brand nästan jämt och där det helt klart pågår en islamisering även om våra styrande förnekar det.Det är bäst att passa på och njuta här till fullo.
Kan man få stanna här för alltid… kanske söka politisk asyl med hänvisning till jag tillhör en etnisk minoritet som förföljs i mitt eget land?! 🤔😄#onlyinsweden
#detnyasverige

5 reaktioner till “Jag har ledigt från Sverige

 1. Bra att du ändå skriver någon rad så att man slipper pren.på Skånskan.Nja ja det har nog andra orsaker att svenskar bosätter sig söderut.Portugal tex beskattade ju inte svenska tjänstepensioner och så är det ju nära till billig sprit och billig fylla slår allt tycker svensken.Här i Sverige är det inte enbart misär,det fina vädret har fått ut de flesta höbönder i hösvängen.
  Trevlig semester!

  Gilla

 2. Så trevligt önskar att du verkligen kopplar av samt laddar ditt stora batteri nu inför hösten jag får vara hemma och fortsätta va en av många fattig pensionärer med begränsad ekonomi 11.007:- på mitt konto var månad efter 52 år i arbetslivet!

  Gilla

  1. Jag fråga en tiggare hur mycket han drog in på en dag och svarade 300 kr och då satt han på ett dåligt ställe.Det blir 9000 i månaden och det tyckte han var dåligt så 11007 kronor är fan under tiggarnormen efter skatt.Fyi faan som Al Pitcher säger,det blir inte vann till katten ens.

   Gilla

  2. Låter lika illa som min ekonomi ungefär. Egentligen borde jag stannat hemma. 😊

   Tyvärr blir det inte särskilt lugnt att hålla koll på 4 barn i vattnet om dagarna, så det blir nog inte särskilt mycket laddning är jag rädd… 😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s