Den lugnaste midsommarnatten i mannaminne?

Efter att ha skummat igenom svensk media kan jag konstatera att det här måste varit den lugnaste midsommarnatten på decennier, ty inte ett rån, misshandel, skottlossning, knivhuggning eller våldtäkt syns i nyhetsrapporteringen. Fantastiskt!

Eller kan det vara så att journalisterna tagit sovmorgon så här på Midsommardagen för att de själva hade en blöt kväll? En titt på Polisens hemsida ger dock vid hand att det faktiskt inte skett något särskilt förutom fylleslagsmål och drogrelaterade brott.

Otroligt, men sant?! Kanske ändras det under dagen, men för nu är det rätt skönt att konstatera att vi kan ha ett ”normalt” dygn i Sverige och att de flesta uppfört sig städat trots att det är en av årets största festdagar.

Samtidigt är det tragiskt att man ska behöva nypa sig i armen för att se att det faktiskt stämmer att det har varit ett lugnt dygn i det numera rätt våldsamma samhället som våra styrande varit med och skapat åt oss, så jag sätter punkt här och glider in i en rosa bubbla för att drömma om att vi går mot bättre tider!

#livetärgottienfilterbubbla

bubbla.png

4 reaktioner till “Den lugnaste midsommarnatten i mannaminne?

  1. Inte mitt minne i alla fall. ???????? Citat ”Årets midsommarafton präglades av fylla och brottslighet, inte minst många fall av misshandel. I Göteborg inträffade en grov misshandel då en man rånades, avtvingades sina kläder, knivskars och tvingades simma i Götaälv” Förr hade man trevligt på midsommar.

    Gillad av 1 person

      1. Förstår, kanske journalister inte hunnit nyktra till 07.30. Nu skriver man att det ändå inte är den värsta midsommar i historien, men varför måste det vara så dåligt ändå. Visst får man ha kul, visst kan det gå till överdrift, varför räcker det inte med lite tokerier och överdrifter, varför måste rått våld och förstörelse finnas med.

        Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s