Bakslag för klimataktivisterna efter gårdagens toppmöte i EU – vad hände med Greta-effekten?

Under klimatdiskussionen på EU-toppmötet igår kväll, enades man nästan om att EU ska vara klimatneutralt till 2050. Några länder stretade nämligen emot – främst Polen, Tjeckien, Ungern och Estland som är oroliga över att tuffa miljömål ska slå mot jobb och tillväxt.

Efter långa och hetsiga diskussioner kunde EU-ländernas ledare slutligen enas om ett gemensamt uttalande: ”EU ska bli klimatneutralt i linje med Parisavtalet”, men Sverige och Tyskland, som gick i bräschen för det hela, fick dock nöja sig med en fotnot i slutändan: ”för en stor majoritet av medlemsstaterna ska klimatneutralitet nås 2050”.

Vad konstigt att inte hela EU backar upp Sveriges rabiata klimatkamp – har Greta-effekten månne börjat avtaga, eller är det kanske bara här i Skandinavien som vi låtit oss bli duperade av en skickligt iscensatt PR-kupp?

https://www.dn.se/nyheter/varlden/het-klimatdiskussion-pa-eu-toppmotet-sverige-fick-ge-sig-om-klimatneutralt-eu-2050/

6 reaktioner till “Bakslag för klimataktivisterna efter gårdagens toppmöte i EU – vad hände med Greta-effekten?

 1. Hon har gått ett steg för långt när hon uppmanade vuxna att strejka för klimatet.Näringslivet drar öronen åt sig när klimatfrågan ställs på sin spets.Hur mår tex plastindustrin just nu tex?

  Gillad av 1 person

  1. Många inom näringslivet lallar bara med, så länge det finns pengar att tjäna. I.o.m. den politiska agendan, går det att ducka för att det handlar om bedräglig verksamhet, som annars vore olaglig …

   Gilla

 2. Greta verkar redan ha genomskådat hyckleriet. Hon exponerar elitens hyckleri. Hon tror fortfarande på indoktrineringen, men det är bara en tidsfråga innan detta släpper helt. Skulle inte bli förvånad om detta sker väldigt snart. Hon är mycket intelligent OCH hederlig. Hon har något eliten och ånga s.k. ”klimatforskare” saknar, nämligen karaktär.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s