Agendan är tydlig – manifestationer mot det dödliga våldet är det tyst om, men när det handlar om det viktiga klimatet eller att låta afghaner få stanna i Sverige slår media på stora trumman

Protestmarscher och demonstrationer för klimatet har avlöst varandra och när obetydliga aktivistgrupper kräver att afghaner ska få stanna så slås det upp stora rubriker samt skrivs spaltmeter för att sätta press på regeringen att agera.

Det dödliga våldet har aldrig tidigare varit så närvarande i vår vardag som nu och det sker minst en skottlossning eller knivhuggning i veckan – allt för ofta med dödlig utgång. Varje ung person som får sätta livet till i dessa uppgörelser – som får fritt spelrum för att vi har en handfallen poliskår och en regering som hellre stoppar huvudet i sanden än tar till hårdhandskarna för att stävja det grova våldet – är en älskad familjemedlem. En son eller en bror till exempel.

Idag manifesterade anhöriga vars familjemedlemmar mördats mot det dödliga våldet i Stockholm. Man tågade från Sergels Torg till Mynttorget och riksdagen. En av arrangörerna är Carolina Sinisalo som för tre år sedan förlorade sin 15-årige son Robin och hon sammanfattar läget på ett bra sätt -”Ingen höjer rösten för våra barn! Man demonstrerar för bensinpriser, för bostad, för miljön men vem pratar för våra barn, vem demonstrerar för våra barn?”

Dagens Nyheter har en artikel, men för övrigt är det bara SVT som har en liten blänkare om det. Tragiskt! Det sänder signalerna att samhället egentligen inte bryr sig om alla unga offer som dör tack vare att vi har ett ohållbart system som politikerna gett upp om – det är precis samma sak med alla våldtäktsoffer som man trampar på. Men självklart är det mycket viktigare att lyfta fram klimat- och asylaktivister när vi trots allt är en humanitär stormakt!

#detnyakallasverige

https://www.dn.se/sthlm/familjerna-fortsatter-demonstrera-mot-det-dodliga-valdet/

dn

4 reaktioner till “Agendan är tydlig – manifestationer mot det dödliga våldet är det tyst om, men när det handlar om det viktiga klimatet eller att låta afghaner få stanna i Sverige slår media på stora trumman

  1. Det är precis så en politiska strategin är avsedd att fungera. Håll folks tankar sysselsatta med helt meninglösa ämnen så dom inte skall komma på den oförskämda iden att protestera mot våldet, och än värre, vad som orsakar det, nämligen massinvandringen. Andra ämnen som ”massorna” till varje pris måste hållas borta från är den katastrofala och fallande bristen på utbildning, vårdköerna, att de äldre svälter och lever i misär, och andra brott som rån, stölder och bedrägerier.

    Gillad av 1 person

  2. Vad är några liv värda när man kan importera en underklass som på papperet är tillgänglig arbetskraft och trycker ned löner.Frågan är väl ifall inte arbetslösa invandrare är en lika god tillgång för arbetsmarknaden som eventuellt arbetande invandrare?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s