Sverige gräver sin egen grav tack vare Centerns och regeringens oansvariga migrationspolitik som numera stöds av KD – varför vågar ingen ställa krav på de som kommer hit?

Trots en vädjan från KDU gick det som vi alla redan visste när riksdagsomröstningen om mer invandring till Sverige genomfördes tidigare idag, där Ebba Busch-Thor bekände färg tillsammans med Kristdemokraterna genom att ställa sig bakom regeringens galna förslag om ytterligare oansvarig migrationspolitik signerad Centern och Miljöpartiet.

Benjamin Dousa, ordförande för Moderaternas Ungdomsförbund, sågar hela tilltaget i en debattartikel i dagens Aftonbladet, där han trycker på vikten att ställa krav och jag kan bara hålla med.

En mycket relevant fråga i sammanhanget är hur våra politiker i ledande position egentligen är funtade när man, trots att man med facit i hand sett vad som händer med ett land som tar emot alldeles för mycket invandrare på kort tid utan att först ha gjort en konsekvensanalys, ändå beslutar om att öka invandringen ytterligare med allt vad det innebär för ett land som redan blöder ekonomiskt samt vars brottsstatistik hela tiden når nya höjder?

Varför ska svenska folket tvingas bekosta alla dessa människor som inte behöver lyfta ett finger för att bli försörjda? Varför är det så förfärligt att kräva att folk måste kunna försörja sig själva innan man får ta hit sina anhöriga?

#onlyinsweden
#viharrådochplats
______________________________

”De senaste femton åren har 1,6 miljoner människor fått uppehållstillstånd i Sverige, och då ingår inte de tiotusentals människor som illegalt befinner sig i landet i detta nu. Det har rapporterats förvånansvärt lite om dagens migrationspolitiska votering som gäller utökad rätt till anhöriginvandring utan försörjningskrav.

Med dagens regelverk, det vill säga den tillfälliga lagen, har asylsökande rätt till familjeåterförening för den som beviljas permanent uppehållstillstånd, vilket man får vid jobb och egen försörjning.

I förslaget som nu ligger på bordet, och som riksdagen röstat om i dag vill regeringen utöka rätten till familjeåterförening till att även gälla den som har tillfälligt uppehållstånd och status som alternativt skyddsbehövande.

Denna grupp ska enligt förslaget i likhet med vad som gäller för flyktingar vara befriade från försörjningskrav under vissa förutsättningar. I praktiken innebär det att den som ämnar ta hit släktingar inte längre behöver garantera tak över huvudet och försörjning för den som kommer hit, det ansvaret åläggs i stället svenska skattebetalare.

I praktiken har såväl Socialdemokraterna som Kristdemokraterna gått med på Centerpartiets och Miljöpartiets migrationspolitik, där invandringen kommer att öka, utan att ett enda förslag om att få ned kostnaderna nämns. Sverige kommer återigen att bli ett av de mest attraktiva länderna att komma till, och de reguljära nivåerna kommer därmed att öka.

Oavsett om man är liberal, socialdemokrat eller kristdemokrat går det inte att kombinera en välfärdsstat med fri invandring, därför är det ohederligt att öka invandringen utan att minska kostnaderna.

Exakt vilka effekter detta får vet ingen. Redan för flera månader sedan var det anmärkningsvärt att den socialdemokratiska migrationsministern Morgan Johansson försökte gömma en opublicerad rapport från Migrationsverket enligt vilken kostnaderna väntas öka rejält. Migrationsverket räknar med närmare en halv miljard i direkta kostnader, därutöver tillkommer kostnader som stat, kommuner och regioner får stå för.

Moderata ungdomsförbundet har vid flera tillfällen föreslagit kraftigt kapade kostnader för invandring, både vad gäller migration och integration. Exempelvis anser vi att bidragssystemen inte ska tas för givet, utan bara finnas tillgängligt för dem som kvalificerat sig genom att jobba och betala skatt. Dessutom vill vi begränsa rätten till tolk – en rätt som knappast finns i något annat land i världen men som i Sverige gäller hur länge som helst och hur mycket som helst.
Tyvärr saknas helt denna typ av förslag i den framlagda propositionen.

Sveriges välfärdsstat borde ses som ett försäkringssystem. Premier betalas in av förvärvsarbetare som därmed garanteras ett skyddsnät. Det är inte svårt att förstå att om alla fick ta del av utbetalningarna utan att betala in premierna, just det som händer med det svenska mottagandet nu, krackelerar till slut systemet.

Mottagandeersättningen som betalas ut till asylsökande borde sänkas, eller tas bort helt, och grundskyddet i pensionssystemet borde rimligen inte garanteras den som aldrig jobbat i Sverige. Vuxna människor måste förväntas sköta sin egen försörjning.
Moderaternas förslag om nationella krav på motprestation för att få socialbidrag och ett bidragstak borde också inkluderats i uppgörelsen. Det ska inte gå att ha som affärsidé att permanent försörja sig på andras bekostnad.

Om vi tror på människors förmåga att ta ansvar för sina egna liv måste vi möjliggöra för dem att stå på sina egna ben i stället för att vara beroende av det offentliga.

Att ställa krav är också att bry sig. Genom att öka incitamenten till egen försörjning kan fler komma i jobb och bli en del av samhället.
Därför är vänsterregeringens hållning i migrationsfrågan ohållbar; generös asyl- och anhöriginvandring går inte att kombinera med en generös välfärdsstat till allt och alla.

Kraftigt höjda migrations- och integrationskostnader göder de krafter som regeringen säger sig vilja begränsa. Det är inget annat beklagligt att S, V, MP, C, L och till och med KD röstar för kraftigt höjd invandring utan att ta ansvar.
Regeringen borde i stället arbeta fram långsiktiga förslag som minskar kostnaderna och värnar skattebetalarnas pengar.

Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dOrldA/nu-okar-invandringen–vem-betalar-for-det

dousa

2 reaktioner till “Sverige gräver sin egen grav tack vare Centerns och regeringens oansvariga migrationspolitik som numera stöds av KD – varför vågar ingen ställa krav på de som kommer hit?

 1. Om man hade vågat ha en folkomröstning om ja eller nej till mer migration, hade svaret med stor sannolikhet blivit minst 70% nej.
  Detta vet säkert våra kära politiker, men väljer att köra över oss totalt!

  Gillad av 1 person

 2. Sverige är inget demokratiskt land och svenska skattebetalare utesluts från välfärden och dör ,samtidigt som
  Hela världens lyxsökare garanteras högsta vinsten.
  Svenska folket är slavar åt muslimer och det är politikerna som sålt sina själar .

  Miljontals svensk som jobbat och blivitsjuka utesluts från, men kvinnor och gamla från hela världen som aldrig jobbat lever lyx.föder barn som vi får försörja samtidigt om de gömt sina pengar och köper dyra villor och bilar.

  Men det pratar inte politiker , journalister och migrationsverket om för då skulle svenska folket protestera så man tystar ner allt och alla.och finansierar terrorister, mördare, våldtäktsmännen , människosmugglare.

  Förr eller senare kommer svenska folket att explodera.och ett krig kommer startas. Av alla dem som blivit lurad och plundrade. Mina föräldrar jobbade 80 år och betalas skatt. Fick mindre i pension än flyktingarna i bidrag. Plus att de aldrig kan få mindre än existensen. Men det kan vi arbetare.
  Har att det innan och igen svenska politiker ha ingen moral eller etik.

  ,

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s