15-åring i brittiska Luton kämpar för sitt liv – blev knivhuggen 20 gånger i morse

Häromdagen skrev jag om de dödliga knivattackerna bland unga i London som hela tiden tycks öka – något som även president Donald Trump påpekade när han tvålade till Londons borgbästare på Twitter. Däremellan har det varit några fler knivattacker – senast tidigt imorse när en 15-årig pojke blev knivhuggen 20 gånger vid Preston Gardens i Luton.
 
Offret fick livshotande skador och kämpar nu för sitt liv på sjukhuset. Över 30 poliser arbetar med utredningen och man vädjar till allmänheten om tips för att hitta förövarna till denna förfärliga attack.
 
Förra året rapporterades det om att antalet knivbrott har ökat med 86% i Bedfordshire sedan 2014. Ökningen beror på att gäng som är involverade i droghandel har flyttat från London till närliggande orter, där man utmanar lokala droghandlare.
 
Knivbrott har för övrigt ökat till de högsta nivåerna någonsin i England och Wales sedan man började föra statistik. Polisen  registrerade över 40.000 ärenden som involverar knivar eller skarpa vapen 2018.
 
luton

En reaktion till “15-åring i brittiska Luton kämpar för sitt liv – blev knivhuggen 20 gånger i morse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s