KDU tar ställning mot moderpartiets galna önskan om ökad anhöriginvandring och kräver att de röstar nej imorgon – men hur många partier lyssnar i regel på sina unga medlemmar?

Imorgon är det dags för riksdagsomröstningen av förslaget om ökad asylinvandring som Kristdemokraterna oansvarigt nog deklarerat att man ställer sig bakom, trots att landet befinner sig i ett sådant akut läge att det är fullständigt omotiverat att öka på invandringen just nu.
 
I dagens Expressen skriver Martin Hallander, ordförande för KDU, ett välkommet debattinlägg där man vädjar till KD:s riksdagsledamöter att ta sig i kragen och rösta nej imorgon. Men tyvärr befarar jag att de talar för döva öron, för hur många partier har genom åren hörsammat uppmaningar från sina unga medlemmar? Att lyssna på nästa generation är tyvärr inget som intresserar partiledningar överlag, men ett bra försök från KDU:s sida när de bekänner färg på det här sättet – det inger ett visst hopp om framtiden.
______________________________
 
”Under morgondagen ska riksdagen rösta om en stor förändring av svensk migrationspolitik genom att ta ställning till en ändring i den tillfälliga lagen. Den föreslagna förändringen innebär generösare regler för anhöriginvandring. Det är oansvarigt av riksdagens partier att öppna upp för en ökad migration i det läge som Sverige befinner sig i med svåra integrationsutmaningar.
 
Det är ett stort misslyckande av Stefan Löfven att det inte har tillkommit en bred överenskommelse som ger en långsiktig, stram, och hållbar migrationspolitik. Faktumet är att regeringen och dess stödpartier åstadkommit raka motsatsen till ett hållbart system genom att dels driva igenom gymnasielagen, men också genom att föreslå generösare regler för anhöriginvandring i förlängningen av den tillfälliga lagen.
 
KDU vill vara tydliga med en sak, familjeåterförening är inte principiellt fel. Tvärtom är det önskvärt med familjeåterförening, men då krävs det också att Sverige har en kontrollerad och hållbar migration. Denna hållbarhet kan exempelvis uppnås genom försörjningskrav utan breda undantag, eller genom en övergång till ett kvotflyktingssystem. Det är dagens utformning av asylrätten och system för mottagning som är att beskylla för att familjer splittras.
 
Sverige har under lång tid haft en alldeles för generös migrationspolitik. Detta kulminerade under migrationskrisen år 2015 och syns i många delar av samhället. Sveriges ohållbara migrationspolitik har bland annat resulterat i stora kostnader för staten och svåra integrationsutmaningar för många kommuner. Samtidigt ser vi också hur utanförskapsområden och parallellsamhällen befäster sig och växer fram. Det råder ingen tvekan om att de integrationsutmaningar Sverige står inför kommer att vara tuffa. Därför är det oansvarigt att öppna upp för en mer generös migrationspolitik i detta läge.
 
Från KDU:s sida är vi inte alls förvånade över att regeringen och dess stödpartier kommer att rösta för det här förslaget. Däremot är vi besvikna över att vårt eget parti väljer att stödja det med tanke på vilka risker det innebär för Sverige.
 
Kristdemokraternas integrationspolitik är tuff och har svar på många av de svåra utmaningar Sverige står samt kommer att stå inför. Däremot innebär en ökad migration att Sverige riskerar att hamna i en liknande situation som för bara några år sedan, vilket kräver att vi måste omvärdera vår politik på området. KD borde därför rösta för att ta bort delarna i förslaget som leder till en generösare anhöriginvandring.
 
Helst av allt skulle KDU vilja se ett asylkvotssystem, där det huvudsakliga sättet att söka asyl är genom flyktingläger eller vissa zoner i konfliktområden. Med ett sådant system skulle det öppnas upp en möjlighet för att avgöra hur många flyktingar vi har kapacitet att ta emot och göra det direkt från olika flyktingläger. Ett asylkvotsystem skulle därför kunna säkra att de som är i allra störst behov av hjälp får det och att döden på medelhavet kan få ett slut. Dessutom innebär en mottagning baserad på kvoter att familjer kan hållas samman genom att komma till Sverige tillsammans. Samtidigt får Sverige kontroll över hur många som kommer hit och kan utgå ifrån vår kapacitet för mottagning.
 
KDU vädjar till alla kristdemokrater i riksdagen att rösta nej till en ökad och mer generös anhöriginvandring. Vi kommer att kämpa hårt för en långsiktig och hållbar migrationspolitik för Sverige genom opinionsbildning, debatter och partiets riksting i höst.
Av Martin Hallander (KD)
Ordförande Kristdemokratiska ungdomsförbundet”
 
martin

2 reaktioner till “KDU tar ställning mot moderpartiets galna önskan om ökad anhöriginvandring och kräver att de röstar nej imorgon – men hur många partier lyssnar i regel på sina unga medlemmar?

  1. Lyssnar det svenska parti diktatorerna överhuvudtaget på någon. Inte bara det. Demokratin är död. Domstolar och rättsväsende inom den amerikanska makt hegemonin, dit Sverige tillhör, har politiserats och blivit ett politiska verktyg för att uppnå politiska mål. Rättsväsendet missbrukades för att ta Huaweis Meng Wanzhou som gisslan av USA i syfte att sätta press på Kina för att få eftergifter. Svenska domstolar är sedan länge politisk styrda, det är ju i realiteten ett krav att vara medlem i ett politisk parti för att bli nämndeman. Det borde vara jävigt. Ett annat varningstecken är att MSM, Schibsteds, Bonniers och SVT/SR, i realiteten har integrerats som lydiga verktyg till makten och den djupa staten, där dessa media bedriver en intensiv propaganda för att svartmåla länder som Iran, Ryssland och Kina, alla måltavlor för ett USA övertagande, eller alla rörelser som är ”Svenska”. ”Mångkultur” skall det vara, det är ett diktat, lyd, eller hamna i domstol eller bli straffad genom uthängning och bespottning. Diktatorernas censur av alternativa kanaler som Facebook och YouTube intensifieras hela tiden. När tänker ”Svensson”, eller någon, vakna till.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s