När regeringen sviker Malmös judar får privatpersoner skjuta till pengar för att öka säkerheten

Det är inget nytt att svenska judar inte längre känner sig trygga i Sverige och flera har valt att lämna landet. Regeringen har dock valt att vända ryggen åt kritiken och utrikesminister Margot Wallström tycker inte att det finns belägg för att judar skulle vara särskilt utsatta och känna sig tvingade att flytta härifrån.

Nu skänker företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson 40 miljoner kronor till den judiska församlingen i Malmö så att de kan öka säkerheten.

Malmös judiska församling har de senaste åren tagit emot flera allvarliga hot och trakasserier, varför församlingen krympt från 3.000 medlemmar på 1970-talet till cirka 380 personer i dagsläget.

Nobelt initiativ av dessa två herrar, men beklagligt att den Socialdemokratiska regeringen är så handfallen och verklighetsfrånvänd!

 

3 reaktioner till “När regeringen sviker Malmös judar får privatpersoner skjuta till pengar för att öka säkerheten

 1. Har nu fått höra att donationen gäller renovering av fastigheten då församlingshuset är i dåligt skick. Om det stämmer så slirar såväl DN som SvD på sanningen.

  Gilla

  1. Tidningar sätter rubriker och skriver som de själva tjänar mest klick på. Men om det nu är så att pengarna går till renovering av fastigheten så kan mycket säkerhet byggas in där. Bättre skalskydd genom säkerhetsdörrar, armerade fönster, brandsäkerhet, övervaknings- och varningssystem etc. Utrymningsvägar och eventuellt panic room ej att förglömma.

   Gilla

 2. Absolut de har inte haft det så lätt i Malmö värre har det blivit efter så många muslimer flyttat in som det styrande S är skyldiga till!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s