Är verkligen Sabuni räddningen?

Många pekar på de goda aspekterna av att Nyamko Sabuni väljs till ny partiledare för Liberalerna istället för huvudkonkurrenten Erik Ullenhag och jag hade själv Sabuni som favorit ett bra tag eftersom hon är en stark förespråkare mot hederskultur samt att det skulle finnas goda möjligheter att återigen knyta ihop det som återstår av Alliansen sedan Centern klippte banden för gott, vilket på sikt kunde medverka till ett välbehövligt regeringsbyte.
Men om man tittar lite närmare på Sabuni så utkristalliserar sig en hel del ovälkomna element som skulle kunna omkullkasta det som alla hoppas på ska hända.
För det första är hennes bror islamist och Sabuni har undvikit att uttala sig om Muslimska människorättskommittén (MMRK) som har kopplingar till Muslimska Brödraskapet. För det andra har Sabuni varit anställd i Wallenbergsfären och troligen färgats enligt ”rätt agenda”, vilket troligen kommer leda till att hon istället kommer att se till att Stefan Löfvén sitter säkert även efter nästa val. Det skulle inte alls vara särskilt förvånande om Sabuni är den som åker till nästa Bilderbergmöte nu när de tappat intresset för Annie. För det tredje inbillar sig Moderaterna och Kristdemokraterna att Sabuni ska ta röster från de röda, men det lär inte inträffa – tvärtom kommer hon i sådant fall stjäla röster från samt försvaga det blå laget som innefattar dem själva.
Erik Ullenhag är verkligen inte ett bättre alternativ men han skulle kunna sno röster från både Miljöpartiet och Centern, vilket gynnar ett regimskifte och han kommer dessutom att se till att Liberalerna åker ut ur riksdagen lagom till nästa val – förhoppningsvis tar dem Miljöpartiet med sig så slår man två flugor i en smäll!
Den som lever får se, men jag tror inte man ska sätta för mycket tilltro till Sabuni om man eftersträvar att sänka nuvarande regering.
L

2 reaktioner till “Är verkligen Sabuni räddningen?

 1. Frågan är om hon kan vända på skutan L till valet 2022?
  Mycket står på spel Björklunden är uppriven kan bli kämpigt för henne inga lik i lasten får finnas!
  Lööv är med inte så trevlig som KD och Ebba är ett hot om det blir en ny Allans!?!
  Det lutar åt en kvinna som blir poppis hos Bildeberg gruppen på Vänstersidan finns inget kjoltyget kvar sen Mona Muslim skrev falska intyg gud ske lov och Annie ersätter inte Mona fast hon hade och har den ambitionen!

  Gilla

 2. Blir hon vald till partiledare och ifall hon fortsätter som hittills så lär hon sopa mattan med samtliga övriga partier och bli nästa statsminister.Till skillnad från de flesta andra politiker lyser styrkan och viljan att förändra väldigt starkt hos henne.Ullenhag ställer upp pliktskyldigast.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s